Успешно одржана „Туцијада из блока” у Кувајту

На највећи хришћански празник, 28. априла у просторијама Православне Цркве у далеком Кувајту одржана је прва Туцијада из блока. Уз помоћ пријатеља и волонтера Хуманитарне организације Срби за Србе, успешно је одржан први хуманитарни догађај наше организације у Кувајту.

У свечаној и празничној атмосфери, далеко физички од Србије али емотивно и психички веома близу, сложно су се окупили Срби који живе и раде у Кувајту, како би заједнички прославили Васкрс и помогли угроженим многочланим српским породицама широм Балкана.

Овом приликом, од донација самих учесника и оних који из оправданих разлога нису могли да присуствују овом догађају, сакупљено је укупно 2.300 евра!

Oно што даје посебну драж самом окупљању, велики број такмичара били су млади људи и деца, што буди оптимизам свих нас да у дијаспори живи велики број младих Срба који ће тек у годинама које следе на прави начин помоћи својој матици, да се избори са свим недаћама и тешким ситуацијама.

Хуманитарна организација Срби за Србе посебно се захваљује свим учесницима и донаторима првог хуманитарног догађаја у Кувајту, надамо се да је ово само почетак једне лепе приче, и да ће у месецима који следе бити још лепих вести из ове блискоисточне земље!