Успешно одржане прве „Хајдучке игре из блокаˮ у Футогу

Дана, 9. јуна од 11 часова, у кафани „Код Ћолета“ у Футогу, успешно су одржане прве хуманитарне игре – Хајдучке игре из блока. Овом приликом уз помоћ учесника и пријатеља Хуманитарне организације Срби за Србе, за помоћ вишедетним породицама, сакупљено је 34.120 динара.

Хајдучке игре из блока су само наставак безброј врло успешно организованих акција у Новом Саду и околним местима у 2019. години. Идеје међу младим волонтерима Хуманитарне организације Срби за Србе се само рађају, па је тако настала и идеја за првим Хајдучким играма у жељи за бољим упознавањем, дружењем и наравно, да се заједничким снагама помогне што више угрожених вишедетних породица.

Овим путем се захваљујемо свим такмичарима, као и онима који су подржали акцију, а нису учествовали на самом турниру, што су поред сакупљених донација за најугроженије, дали подршку и допринос у ширењу свести о томе да широм Балкана постоји више десетина хиљада српских породица које живе у јако теким условима за живот. Посебну захвалност дугујемо домаћинима, породици Петковић, који су се данима припремали да нас све угосте на прави начин, омогуће праву забаву и посебно се потрудили да не останемо гладни и жедни.

На играма је учествовало 10 екипа са по 5 чланова у свакој екипи. А поред учесника допринос су дали и гледаоци који су свим срцем бодрили своје екипе. Такмичари су морали да прођу три игре: надвлачење конопца, скок у даљ из места, бацање камена с рамена, а врео, сунчан дан није успео да поремети наше такмичаре у постизању сјајних резултата, а ни у још бољој забави. Након завршених игара и доделе медаља, учесници и гледаоци су могли да уживају и одморе уз паприкаш и колаче које је с љубављу припремила породица Петковић.

Редослед победничких екипа:

  1. Баје Велике Книнџе
  2. Матуранти
  3. РСК Дивизија

Као награде, победницима су уручене медаље и пехар.

Такође корисимо прилику да се захвалимо спонзорима који су помогли:

  • Minaqua doo
  • Месара Ђурђевић
  • Пекара Малина, Ветерник
  • Пекара Шоне, Бођани
  • Продавница М&М Футог
  • Мамини колачи

На крају, захваљујемо се свим хуманим људима који су показали велику свест за своје сународнике, и који су својим учешћем подржали овај догађај. Надамо се, да ће у месецима који предстоје број људи који подржавају хуманитарне активности бити још већи, како бисмо на тај начин помогли што више угрожених српских вишедетних породица!