Успешно одржано прво донаторско вече у Чачку. Прикупљено више од 30.000 евра за породицу са шесторо деце и Народну кухињу на Косову и Метохији!

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са кошаркашем и репрезентативцем Алексом Аврамовићем организовала је прво донаторско вече у Чачку.  Догађај је одржан у уторак 20. јуна са почетком од 19 часова у хотелу Royal Residence.

Циљ донаторске вечери било је прикупљање донација за адаптацију куће и изградњу бунара породици Бешенски из Дучаловића крај Чачка која има шесторо деце и прикупљање донација за помоћ Народној кухињи на Косову и Метохији за опремање производног погона у Новом Брду.

Захваљујући свима који су подржали прво донаторско вече у Чачку прикупљено је укупно 38.803,93 евра.

Госте је кроз донаторско вече водила глумица Драгане Мићаловић, док је певачица Ана Кокић са бендом била задужена за сјајну атмосферу. Догађају су присуствовале и друге познате личности као што су фудбалери Немања Милуновић, Марко Милинковић и Слободан Симовић, кошаркаши Душко Савановић и Марко Маринковић Малина и многи други. Поред познатих међу званицама био је и велики број успешних привредника, донатора и пријатеља Организације.

Донаторско вече отворено је филмом о Организацији у којем су приказани остварени резултати Хуманитарне организације Срби за Србе у претходних 18 година, након чега се гостима обратио председник Организације Игор Рашула. Приликом свог обраћања Игор Рашула је уручио захвалницу власнику хотела Royal Residence Милану Поповићу за несебичну подршку у реализацији донаторске вечери у Чачку, икону Светог Николе уручио је као знак захвалности Драгану Милићевићу, дугогодишњем пријатељу и члану који је уз Организацију од 2016. године док је певачици Ани Кокић уручена икона Светог Василија као знак захвалности за дугогодишњу подршку.

На самом почетку забавног дела програма, музички ансамбл Фенечки бисери успео је све госте да подигне на ноге извођењем песмама које величају српску културу, историју и традицију након чега је уследила ревија домаћег модног бренда Gufo wear. Једна од хаљина са модне ревије лицитирана је на хуманитарној аукцији.

Поред хаљине модног бренда Gufo wear на хуманитарној аукцији лицитирана је кошаркашка лопта са потписима свих играча КК „Црвена Звезда“, кошаркашка лопта са потписима свих играча КК Партизан, Акварел Мораве познатог Чачанског сликара Милана Чакајаца, препис странице Мирослављевог јеванђеља најбољег српског калиграфа Душана Мишића, дрес домаћина вечери и кошаркашког репрезентативца Алексе Аврамовића и дрес фудбалера Немање Милуновића. На хуманитарној аукцији је прикупљено више од 7.000 евра.

Оно што је донаторско вече у Чачку издвојило у односу на све досадашње је крај вечери за који је најзаслужнија певачица Ана Кокић која је одлучила да уместо кратког наступа гостима поклони мини концерт на опште одушевљење свих присутних.

Истичемо најискренију захвалност чачанским привредницима, граду Чачку, старешинама чачанских храмова, монаштву манастира Свете Тројице као и представницима културног дела чачанског друштва на њиховом присуству, континуираној подршци и учешћу у најбољој донаторској вечери до сада.