Успешно организовано хуманитарно Крајишко вече у Канади

Сва искушења у претходних више од сто година, због којих су многи Крајишници морали да физички напуштају своја огњишта и иду у „бели свет“, нису утицала на љубав и поштовање коју већина Крајишника показује према Србији.

Расути на скоро свакој тачки земљине кугле, али повезани у ланцу доброчинства, још једном су показали да су уз своје сународнике када је најпотребније.

Група Крајишника која живи у Канади, тачније у Калгарију, већ шеснаест година организује хуманитарно Крајишко вече на којем се сакупљају добротворни прилози за разне пројекте који помажу људима у матици. Од избеглих и прогнаних крајишких фамилија на Косову и Метохији, Дома за ратне и војне инвалиде у Србији, Дома за сирочад у Бањалуци, организацији Веритас, Европском филмском фестивалу и на крају Хуманитарној организацији Срби за Србе – Крајишници из Канаде оставили су дела љубави на понос свим будућим генерацијама.

Ове године, 9. новембра у просторијама Цркве Светог Симеона Мироточивог, окупљени Крајишници сакупили су донације за следеће организације и пројекте:

  • Дом за сирочад Рада Врањешевић у Бања Луци – 5.000 долара
  • Хуманитарна организација Срби за Србе (наменска донација за децу на Косову и Крајини) – 2.000 долара
  • Грађевински фонд Цркве Светог Симеона Мироточивог за изградњу терена за боћање – 3.000 долара
  • Фрескописање у Цркви Светог Симеона Мироточивог – 500 долара
  • СПАРК пројекат (парк научника) – 1.300 долара

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се организаторима и учесницима Крајишке вечери на указаном поверењу, са надом да ће се ова плодоносна сарадња наставити на радост и корист свих угрожених породица које наша организација помаже.