Успешно завршена хитна акција помоћи за болесну Софију (7) и њену породицу

Није прошло много времена од првобитне посете породици Крсмановић-Мирчета са Церака, а оно што је било обећано врло брзо је и испуњено, наравно, све захваљујући вредним донаторима који пружају константну и несебичну подршку свим нашим пројектима.

Да подсетимо, у моменту наше посете породица коју чини мајка Данијела и троје деце Василије (10) и близнакиње Софија и Олга (7) били су у фази пресељења у нови дом који им је подарио на бесплатно коришћење један неименовани добротвор. Како је било неопходно да се обезбеде неки најосновнији елементи за опремање новог животног простора, договор је постигнут и у веома кратком року обезбедили смо електрични шпорет, комбиновани фрижидер, велики клизни гардеробер, радни сто, фотељу на развлачење, трпезаријски сто са четири столице, комоду са фиокама и ципеларник. За помоћ у опремању новог дома породице Крсмановић-Мирчета издвојили смо 148.844 динара.


Заиста сам и више него захвална свима вама из организације Срби за Србе и вашим донаторима, што сте помогли да се овај стан који смо добили врло брзо опреми стварима које нисмо имали или су биле у доста лошем стању, па смо могли несметано да се уселимо и започнемо једну нову и лепшу животну фазу. Сви сте увек добродошли у наш мали дом – рекла нам је мајка Данијела.

Током прве посете новог дома породице Крсмановић-Мирчета

Деца су нашла себи својствен начин да нам искажу захвалност кроз ову симпатичну песмицу:

Искрено се надамо да ће решавање и уређење животног простора за ову породицу умногоме олакшати њихову свакодневицу и скинути велики терет са леђа који су годинама носили. Све то би требало да значи да ће сада сви заједно посветити још више пажње на побољшање здравственог стања мале Софије, која има церебралну парализу и на чије здравствено стање нико не може бити имун.

Крај године се приближава, а бројни пројекти помоћи породицама које смо покренули широм Балкана су у току или се тек очекује њихов почетак. Посећене породице са нестрпљењем очекују да се оствари оно што им је обећано, а да би све то успели у предвиђеним роковима, неопходна је стална финансијска подршка свих вас. Сви они се уздају у нас да урадимо оно што најбоље радимо – држимо реч и испуњавамо обећања.

Рачуни и потврде финансиране помоћи