Успешно завршена јесења акција у Крајини

Успешно је завршена још једна испорука помоћи за неколико породица на подручју Крајине. Сходно околностима и доступним средствима, ова акција била je знатно мањег обима, али су значајно помогнуте породице које су биле у плану за помоћ. Укупна вредност испоручене помоћи износила је 7.500 евра, а помогнуте су три породице на подручју Лике, Баније и Далмације.

У Книну, прво је помогнута породица Петра и Тање Дегенек. Породица је добила стамбено збрињавање у граду, тако да им је била неопходна помоћ у опремању стана у ком ће поред родитеља живети још и њихове две малолетне ћерке Миа (13) и Петра (7). Помоћ се састојала у набавци најосновнијег покућства – фрижидера, веш машине, бојлера, два ормана, кревета, два радна дечија стола, столице и мале пећи на дрва. За ту намену издвојено је 2.020 евра.

Нешто северније на подручју Лике, помоћ стиже до породице Милојевић из места Могорић. Породицу чине родитељи Предраг и Милица и њихово троје дечице Александар (5), Маријел (4) и Роман (1). За ову вредну породицу обезбеђен је материјал за изградњу штале у виду бетонских блокова, цемента, дрвених греда и лима за покривање. Вредни домаћин је, као што се и види, врло брзо и успео да искористи сав материјал и подигне шталу, коју ће и довршити на пролеће од својих средстава. Вредност помоћи за породицу Милојевић износи 4.000 евра.

Последња помогнута породица у овој скромној акцији, били су Радојчићи из села Љубине код Двора на Уни, на подручју Баније. Породицу чине родитељи Здравко и Мика и деца Здравка (25) и Миле (15). Породица се претежно бави пољопривредом, тако да је из тог разлога њихова молба била да им се набави један малчер (прикључна машина за трактор). За 1.480 евра успели смо да купимо нови малчер и нешто мало најосновнијих намирница, с обзиром да је машина била на попусту у време куповине.

Као што можемо приметити, опет је помоћ ишла претежно у смеру развоја и унапређења сточарских односно пољопривредних капацитета код породица, што је донекле и циљ ових акција, како би породице имале од чега да се издржавају. Ово је била наша последња активност за ову годину на подручју Крајине. Увелико је у припреми наша традиционална велика Божићна акција, која ће бити знатно већег обима. Сви који помно прате наш рад, а посебно наше активности на подручју Крајине, могу приметити да се из године у годину подиже финансијска лествица када говоримо о вредности, али и обиму акција, па ће тако бити и у предстојећој акцији на почетку 2021. године.

Потрудимо се да улепшамо Божић нашим заборављеним сународницима, који и даље опстају широм Крајине.

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи