Успјешно дружење у Франкфурту

Хуманитарна Организација Срби за Србе у сарадњи са Српским Културним центром из Офенбаха, недалеко од Франкфурта, организовала је 15. фебруара ново донаторско вече. Учесници су се надметали у пикаду, стоном фудбалу и стоном тенису. Сви присутни су имали прилику да се засладе палачинкама, прикупљено је укупно 1.770 евра које ће бити прослијеђено за помоћ социјално угроженим породицама са четворо и више дјеце широм балкана.

Ову акцију су подржали Бранко Радовановић, генерални конзул Србије у Франкфурту и Мијат Гаћиновић, наш фудбалски репрезентативац и играч Ајнтрахта из Франкфурта.

Њихове изјаве за новине Вести преносимо у цијелости.

– За сваку похвалу то што организација Срби за Србе у континуитету прави акције и шаље помоћ онима којима је најпотребнија. Прошле године смо заједно учествовали у организацији Дана културе Србије и ове године ћу их поново позвати да организују Тројку из Блока и прикупе средства за најугроженије. Било ми је заиста задовољство да дођем овде и искажем поштовање за оно што чине – рекао је Бранко Радовановић.

Мијат Гаћиновић је већ више пута учествовао у акцијама организације Срби за Србе:

– Познато ми је да се заиста заузимају за наше људе свуда генерално. На Косову и Метохији сам чуо да су спровели доста акција. Недавно сам и сарађивао са њима преко једног пријатеља из Требиња, тако да знам колико су ангажовани. Зато сам овде да им пружим подршку, а дошао сам на позив нашег конзула Радовановића.

Послије интересантног такмичења прво мјесто у пикаду освојио је Немања Марчетић, друго мјесто заузео је Василије Ђуричанин, а треће Душан Петаковић.

Шест екипа борило се за титулу шампиона у стоном фудбалу. Злато је отишло у руке браћи Петаковић, Душану и Александру, вицешампиони су били Дамир Стојчевић и Дејан Раденковић, док је бронза припала Срћану Плавшићу и Далибору Димитрову.

Палачинке су припремиле Јована Петровић, Катарина Урошевић и Ана Ресановић.

– Направиле смо баш много плачинки, а свако је дао онолико колико је желео – била је изјава вриједних волонтерки.

Овом приликом се захваљујемо свима који су одвојили своје вријеме и подржали нашу акцију, свим волонтерима из тог краја који су организовали догађај без грешке, Српском културном центру на просторијама и подршци као и господину Вицеларевићу из новина ВЕСТИ на медијској подршци.

Велико хвала Франкфурт, видимо се најкасније средином Јуна у центру града на Тројци! Дјеца су наша будућност!