Успјешно завршен први блок студентских хуманитарних „Журки из блока”

У периоду од 28. марта до 18. априла одржано је девет хуманитарних журки у шест раличитих градова.  Студентима универзитета у Источном Сарајеву и Бањој Луци који су у пет градова Бања Луци, Источном Сарајеву, Теслићу, Палама и Бијељини учествовали у организацији журки прикључили су се и студенти из Граца и тако су заједничким снагама прикупили 6.339,05 КМ које ће бити усмјерене за помоћ породици Станишић из Милића.

Волонтери Хуманитарне организације Срби за Србе, уз помоћ представника студената два универзитета у Републици Српској дошли су на идеју да активирају студенте широм наше државе. Организовањем првог блока студентских журки за нашу организацију је први пут чуло и упознало се са нашим радом, заједно са онима који већ дуже вријеме прате рад организације, преко 1.500 студената.

Захвљаујемо се свим студентима и њиховим представницима који су подржали и учествовали у организовању ове велике акције наше организације и том приликом прикупили значајна средства за осмочлану породицу Станишић.

Списак локала у којима су одржане журке:


  1. Бања Лука: клуб Опиум, клуб К4 и клуб Мистик
  1. Источно Сарајево: клуб Спарта
  1. Пале: клуб Скандал и клуб Дон
  1. Теслић: кафе бар TNT
  1. Бијељина: Моја кафаница

Такође, користимо прилику да се захвалимо медијима, који су помогли у промовисању догађаја:

  • БН телевизија
  • Алтернативна телевизија
  • И многи други локални медији

На крају, захваљујемо се свим хуманим студентима, који су показали велику свијест за своје сународнике, и који су својим учешћем подржали овај догађај.

Други блок хуманитарних студентских журки одржаће се у другој половини 2019. године, те вас позивамо да и ове наредне догађаје подржите и да се заједно боримо против сиромаштва!