Већи део радова на новој кући породице Мијовић је завршен, наставак следи на пролеће!

Иако смо још увек у 2021. години, велики пројекти које ће наша организација, ако Бог да, успешно реализовати наредне године већ су на видику! Из тог разлога, упутили смо се у Тутин како бисмо сазнали како напредују радови на новој кући породице Мијовић.

Осмеси Александре (9), Алексе (7) Ане (5), Ратка (3) и малог Реље (1) показују нам да тренутно нема срећније деце у њиховом селу Добриње, а ни у целој општини Тутин! Гласови који се преплићу док објашњавају која је њихова соба и шта ће све имати, показују нам колико је битна мисија ХО Срби за Србе и свих хуманих људи окупљених око идеје да свако српско дете има нормалне услове за живот.

Подсетимо, кућа у којој Синиша и Дрита подижу ову златну дечицу стара је преко 50 година, а грађена је од чатме. Имају само дневну и спаваћу собу, а влаге је свуда. Са њима живи и бака Јевтимија. Стара кућа није могла да се реновира, а нова кућа је била само сан, с обзиром да ови вредни и поштени људи живе од пољопривреде и дечијих додатака.

Што се тиче досадашњих радова, завршена је сива фаза куће, постављен је кров и столарија. Укупна вредност првог дела помоћи износи 3.494.835 динара.У овом крају стежу љути мразеви, а зима уме баш да се отегне. Због тога, радове ћемо наставити на пролеће!

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима широм света који су још једном показали да можемо променити животе најугроженијим породицама на Балкану!

Рачуни и потврде финансиране помоћи