Најновије вести

Браћа Срби у новом дому породице Лазаревски у Старом Нагоричану!

Подножја Костоперских стена нас изнова дочекују. У околини велики број старих гробаља. За нека знамо, а за нека не, док подно Вујевског Камена бистримо видике, а Пчиња тече. Очаравајуће делује поглед на стене, на низ од пет вулканских висова. Тихо је и топло. Као да је време стало. Челопек је ту, посећујемо га и одајемо пошту страдалим ратницима који су животе дали за слободу.

Детаљније...

Постављен камен темељац за фабричко постројење у Грачаници

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе заједно са прослављеним српским кошаркашем Марком Кешељем положили су у уторак 14. септембра камен темељац за изградњу фабрике за прераду воћа на пољопривредном имању манастира Грачанице на Косову и Метохији. Средства за изградњу обезбеђена су у склопу донаторске вечери одржане 7. септембра у Београду и хуманитарних догађаја одржаних у Руми, Бору, Београду, Горњем Милановцу и Новом Београду. Освећењу темеља присуствовао је Владика рашко-призренски господин Теодосије као и представник организације Солидарност за Косово, која је обезбедила половину неопходних средстава за изградњу фабричког постројења.

Детаљније...

Расхладна витрина за чување производа уручена продавници „Метох 2” у Лепосавићу

Хуманитарна организација Срби за Србе и овога пута одлучила је да се укључи у акцијама које спроводи добротворна организација Епархије рашко-призренске Мајка девет Југовића.

Детаљније...

Баскеташи из Швајцарске „оборили рекорд” за породицу Ратковић (видео)

Да баскеташи знају освајати побједе и ван спортских терена доказали су чланови баскет клуба Wangen 3x3. Уз сарадњу са швајцарским огранком Х.О. Срби за Србе и уз помоћ пријатеља клуба, баскеташи из Вангена организовали су у суботу 4. септембра хуманитарни Роштиљ из Блока. И том приликом, уз несебично залагање свих чланова клуба и око педесетак гостију, скупљено је фантастичних 2.580 франака. То је апослутни рекорд када су у питању мањи хуманитарни догађаји које смо до сада имали у Швајцарској.

Детаљније...

Црна Трава се „топи” као грудва од снега, становника је све мање, а шесторо Спасића се „гура” у 25 м2!

Црна Трава – најмања и једна од најсиромашнијих општина деценијама се „топи као грудва од снега. Од 1953, када је у Црној Трави живело скоро 14.000 људи, по задњем попису који је одржан пре десет година остало је само 1.660 људи.

Детаљније...

На трећој донаторској вечери у Београду прикупљена потребна средства за изградњу фабрике у Грачаници!

Треће донаторско вече за Косово и Метохију успешно је одржано у уторак 7. септeмбра у београдском ресторану Три тачке. Хуманитарна организација Срби за Србе заједно са прослављеним српским репрезентативцем Марком Кешељем окупилa je велики број донатора који су се одазвали позиву и својим новчаним прилозима обезбедили неопходна средства за изградњу новог фабричког постројења за прераду сокова и џемова на пољопривредном имању манастира Грачаница.

Детаљније...

У августу 1.413 позива на број 17763

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ у Републици Српској покренула је почетком јануара 2018. године националну кампању за помоћ социјално угроженим породицама широм Републике Српске и Федерације БиХ у сарадњи са мобилним оператерима Мтел, ХТ Еронет и БХ Телеком. Путем хуманитарног ПОЗИВА на број 17763 (са фиксне и мобилне телефоније) донирају се 2 конвертибилне марке. У току августа пристигло је укупно 1.413 позива, а од почетка акције укупно 88.066 позива

Детаљније...

Испоручена помоћ за шест породица на североистоку Црне Горе – нова акција ХО Срби за Србе

У складу са планом интезивирања својих активности на подручју Црне Горе, Хуманитарна организација Срби за Србе спровела је још једну у низу акција. Овог пута, испоручена је вредна помоћ за шест породица на подручју општина Плав и Беране. Највећу помоћ добила је породица Јокић из Велике код Плава за коју је објављен посебан извештај.

Детаљније...

Трактор и балирка стигли пред најлепшу кућу у селу – помогнути Недићи код Плужина

Помоћ Хуманитарне организације Срби за Србе у виду трактора и балирке стигла је на имање породице Недић из Доње Брезне код Плужина. У међувремену је искоришћен и први део наше помоћи (ламинат и грађевински материјал за изолацију куће), обезбеђен крајем 2020. године, па је стручни жири наше организације голим оком проценио да је ово сада најлепша кућа у селу!

Детаљније...