Викенд Тројка из блока на Палилули

Хуманитарна организација ,,Срби за Србе” и Општина Палилула успешно су организовали дводневну манифестацију Викенд ,,Тројке из блока” на Палилули 20. и 21. јуна 2015. На турниру у Борчи и на турниру на Ади Хуји укупно је скупљено невероватних 328.090 динара! Осам спонзора у Борчи и 149 такмичара на оба турнира, са снажном подршком Општине Палилула учинили су ову манифестацију светлим примером доброчинства – ово је друга ,,Тројка из блока” на Палилули, трајала је два дана, одиграла се на два места и поставила је други најбољи рекорд по износу скупљеног новца!

 Слика са турнира на Ади Хуји

Хуманитарна организација ,,Срби за Србе” захваљује свим спонзорима, донаторима и техничким спонзорима, као и волонтерима, који су допринели да ова манифестација оствари свој пуни сјај! Подршка Општине Палилула, као и компаније НИС, Кошаркашког савеза Србије, и бројних других великих имена која значе сигурност и успех, доказују да је спортско-хуманитарни пројекат ,,Тројка из блока” на правом путу у испуњавању своје племените мисије изградње и реновирања купатила вишедетним социјално угроженим породицама широм Балкана!

Први дан манифестације протекао је на теренима ОШ ,,Јован Ристић” у Борчи. За шутирање тројки пријавило се 86 такмичара, а много људи је дошло да подржи други по реду турнир у Борчи. Турнир је почео химном ,,Боже правде” коју је отпевала Анђела Тасић, након чега се присутнима обратио Милош Симовић, менаџер пројекта ,,Тројка из блока” и представник за медије Хуманитарне организације ,,Срби за Србе” који је истакао да је, без обзира на то ко буде освојио медаље и пехар, победник турнира свако ко је дошао на турнир и пријавио се за шутирање јер је тиме допринео да шесточлана породица Макренић из Борче добије ново купатило. Након тога, учеснике је поздравио председник Градске општине Палилула Стојан Николић, који је од присутних затражио аплауз за Хуманитарну организацију ,,Срби за Србе” и за све оно што та организација дуги низ година ради. Уз захвалност свима који су дошли на турнир, председник Николић је апеловао на људе да тог дана, а и сваког другог дана када су у могућности, пошаљу СМС поруку на број 7763 и тиме помогну социјално угроженим вишедетним породицама широм Србије и региона. Кратко излагање су имали и наш прослављени рукометаш Недељко Јовановић и Николина Молдован, једна од сестара Молдован,  најбољих српских и европских кајакашица, која је заједно са сестром  Николином и осталим члановима Kајак кану клуба БСК ,,Борча” екипно подржала турнир.

 Препуни терени ОШ ,,Јован Ристић” у Борчи

Уз помоћ људи доброг срца и истинских заљубљеника у спорт који су дошли да подрже другу ,,Тројку из блока” у Борчи скупљено је на турниру 30.360 динара. Осам поносних спонзора подржало је турнир у Борчи: ,,I-Tech Elite” Београд уплатом 20.000 динара, ,,Ресторан Тара” Борча – 15.000 динара, Мењачница и агенција за регистрацију возила ,,Easy” Борча – 7.000 динара, Кафе ,,No stress” Борча – 7.000 динара, ,,Wellux” Д.О.О. Београд – 7.000 динара, Кафе ,,Рагина глава” Борча – 7.000 динара, Ауто центар ,,Ауто кеш” Борча – 5.000 динара и ,,Ехо” кафе Борча – 5.000 динара. Укупно су спонзори за турнир у Борчи уплатили 73.000 динара, а уплаћена је и анонимна донација у износу од 3.000 динара. Очекује се почетком јула месеца и великодушна уплата Општине Палилула од 100.000 динара, тако да турнир у Борчи може да се похвали износом од 206.360 динара!

Поред шутирања тројки, посетиоци и учесници су имали прилику да уживају и у забавном делу турнира. За добру атмосферу задужени су били репери групе ТХЦ Ла фамилија, као и београдски репери са леве обале Дунава, Анкл Џо, Манда и Дућа. Сјајне наступе имала је и плесна група ,,Флај” из Борче, а  демонстрацију борилачких вештина приказали су чланови рвачког клуба ,,Победник” из Борче и чланови ММА тима ,,Цар Душан Силни” из Београда. Један од најбољих фудбалских фристајлера Европе, Никола Милошевић – Ђота својим бравурама са лоптом измамио је бројне аплаузе публике, а у паузи између првог круга такмичења и финала одиграна  је ревијална утакмица најмлађих селекција кошаркашког клуба ,,Борча”. За музику се побринуо званични DJ ,,Тројке из блока” и DJ ТХЦ Ла Фамилије Сале Л. Најбољи шутер, који је освојио прво место, био је Милош Јовановић и као награду добио је златну медаљу и пехар, друго место и сребро освојио је Иван Василијевић, а треће место и бронзу заслужено је добио Михајло Стојановић. Честитамо победницима, а највећи победници су сви људи доброг срца који су дошли у Борчу и заједно показали породици Макренић да нису сами!

 Срце на терен: Никола Милошевић Ђота и репер Анкл Џо

 Борчанска бронза, злато и сребро: честитке најбољима

Други дан манифестације наставио се у великом стилу на кошаркашким теренима на шеталишту на Ади Хуји. Опет је са добрим људима на турниру био председник Градске општине Палилула који је отворио догађај и том приликом нагласио да ће следеће године почети радови на чишћењу рукавца Аде Хује. ,,Тројка из блока”, шампионска манифестација спортског духа, најављује овим турниром боље време за Аду Хују! Мисија турнира привукла је много људи на терен крај Дунава, пријавило се 63 такмичара и скупљено је 21.730 динара! И за овај дан манифестације очекује се још једна уплата од Општине Палилула у износу од 100.000 динара, тако да је укупна сума скупљена на Ади Хуји 121.730 динара. Велика подршка мисији ,,Тројке из блока”!

 Мисија: Милош Симовић, ,,Срби за Србе” и Стојан Николић, Општина Палилула

У паузи турнира одиграна је ревијална утакмица између најмлађих чланова КК ,,Карабурма баскет”, а присутни су имали прилику да уживају у наступу репера Анкл Џоа, који користи сваку прилику да се присуством и стиховим укључи у мисију ,,Тројке из блока”. За добру музику и атмосферу током турнира побринуо се популарни београдски DJ ,,Voice”. Хуманитарна организација ,,Срби за Србе” посебно захваљује кафићу ,,Дилема” на Ади Хуји за техничку подршку турниру. Шампион Аде Хује био је Јован Граић који је однео златну медаљу и пехар, друго место освојио је Марко Жигић, а треће место Немања Савић. Манифестацију Викенд ,,Тројке из блока” подржали су и многи медији. Око камере Телевизије Студио Б и Телевизије Хепи било је са нама на Ади Хуји. ТВ интернет портал Општине Палилула уживо је преносио оба турнира. Писали су, снимали и јављали о Викенду многи угледни медији, дневни листови и интернет портали: Блиц, Б-92, Дан у Београду, Старт Србија, Телеграф и многи други. Честитамо и захваљујемо свима који су дошли и својим доприносом подржали и увеличали дводневну манифестацију Викенд ,,Тројке из блока” на Палилули.

 Учесници турнира на Ади Хуји

 Златни шутер Аде Хује: заштитно лице ,,Тројке из блока” Јован Граић

Сви дајемо по мало да би неко добио много! А знамо да је помоћ вишедетним социјално угроженим породицама велика ствар! Настављамо даље, заједно!

Будите и Ви део ,,Тројке из блока”!