„Вратили сте ми вјеру у људе!” – у дому породице Бјелић на Какарицкој Гори

Преставници Хуманитарне организације Срби за  Србе недавно су посјетили породицу Бјелић, на Какарицкој Гори у предграђу Подгорице.

Срдачно нас је дочекао отац Милорад који живи са пет ћерки – Јеленом (6), Маријом (9), Николином (11), Кристином (14) и Анђелом (16). Дјевојчице су прерано изгубиле мајку пре пар година, а породица је морала и да се суочи са церебларном парализом од које болује Николина.

Милорад, поред социјалне помоћи коју прима, ради послове стражара и радника обезбеђењa, трудећи се да надомјести одсуство мајке својим дјевојчицама и да им обезбеди основну егзистенцију.

Кућа у којој живе пуна је влаге која додатно отежава живот и угрожава здравље укућана. У разговору са дјевочицама, рекле су нам да би вољеле да имају своју собу.


Поред свих искушења кроз које пролазе, у кући породице Бјелић нашли смо дјечију радост, љубав, слогу, благодарност и топлу добродошлицу.

Отац Милорад дочекао нас је ријечима – „Вратили сте ми вјеру у људе!”Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са добротворним фондом Митрополије црногорско-приморске Човјекољубље и добротворном заједницом Љуби ближњег свог покреће акцију за набавку материјала за фасаду, кров, ограду, олук, плочице са санитаријама у купатилу на спрату куће.Позивамо све донаторе да сви заједно удружени и саборно обезбиједимо помоћ породици Бјелић.