Вредна помоћ за Мићиће из Баваништа

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су шесточлану породицу Мићић из Баваништа, овог пута како би сликали помоћ која им је обезбеђена захваљујући донаторима наше организације у укупној вредности од 586.688 динара. Породицу чине родитељи Слађан и Светлана и њихове дивне ћерке Марија (10), Сара (5), Невена (4) и Тијана (2).

Мићићи живе само у две просторије у свом дому, а од примања ова породица има дечији додатак 11.000 дин и једну очеву плату, што није довољно да изађу на крај са свакодневним трошковима и обавезама.

Како би деци и родитељима обезбедили боље услове за живот, уместо старих и дотрајалих кревета купљени су кревет на спрат са душецима и кауч, купљен је и плакар где ће моћи да држе своје ствари као и нов шпорет и веш машина, јер су стари шпорет и машина као и кревети били дотрајали, а машина често и неисправна.

Такође, од грађевинских радова постављене су електро и водоводне инсталације у купатилу и урађен је нов довод воде до куће.

У купатилу су постављене гипс табле, нов прозор, бојлер, плочице и санитарије које су недостајале, тако да је некад нефункционално купатило сада постало ново и потпуно употребљиво.

Мићићи су имали жељу и потребу за још једном собом па смо им у овој акцији помоћи обезбедили сав неопходан грађевински материјал, од песка, шљунка па до црепа, за изградњу нове собе.

Такође, купљен је и материјал за фасаду спољњег дела куће која до сада није постајала па је влага која је се појављивала по зидовима куће правила додатне здравствене проблеме укућанима.

Боре се Мићићи храбро и трпељиво уз Божију помоћ и овим путем преносимо њихову захвалност, а ми вас позивамо да и даље наставите  да пратите и помажете наш рад јер још преко 600 породица које су се пријавиле чекају на нашу помоћ.

Рачуни и потврде финансиране помоћи