Вредна помоћ за породицу Дробњак из Пријепоља

Породица Дробњак из Пријепоља рано је остала без оца и супруга, стуба и ослонца породице. Након његове смрти 2007. године мајка Биљана је била принуђена сама да брине о Александру (22), Крстина (21), Карађорђу (16) и Стефану (14), али су јој и деца била права подршка. Недавно је Хуманитарна организација Срби за Србе испоручила помоћ за ову породицу у виду постављања новог крова, столарије и сређивања соба у кући у укупној вредности од 1.126.973 динара.

Услови у којима су пре живели били су доста тешки. Поред крова који је прокишњавао у једном делу куће, оџак је био у лошем стању што је узроковало црне зидове. Такође, и подови су били у лошем стању. Дробњаци су, иначе, власници само горњег дела куће.

Стање плафона током наше прве посете породици Симеуновић

Поред куће, породица има и помоћни објекат у којем су држали живину, што су, нажалост, морали да престану да раде због негодовања комшија. Поседују и мало земље коју су претворили у башту. Од сигурних примања имају породичну пензију и дечији додатак, а сада деца већ траже свој пут и улазе у различите послове које успеју да нађу.

Хуманитарна организација Срби за Србе је овом приликом решила неке од горућих проблема породице Дробњак. Нови кров им је решио прокишњавање, столарија допринела бољој топлоти, а радови које смо спровели у собама и ходнику унели су нову свежину у кућу. Кућа је свакако стара и има још доста ствари које би могле бити боље, али сада су услови за живот знатно лакши.

Кров који је прокишњавао

Породица Дробњак једна је од 210 породица које смо помогли у 2018. години. Настављамо даље с нашим активностима, а све у циљу пружања помоћи све већем броју породица које нам се јављају за помоћ.

Рачуни и потврде финансиране помоћи