Вртић у Шековићима заблистао у новом руху

Вртић „Мајка Јевросима“ у Шековићима је још једна од образовних установа које су у пројкету помоћи Хуманитарне организације Срби за Србе захваљујући наменској донацији господина Чедомира Цвјетичанина. Испоставило се да је ово био наш највећи, али и најзахтјевнији пројекат помоћи институцијама у Републици Српској у 2022. години.

Шековићи спадају у мале и неразвијене општине, па смо се тако уз договор са нашим великим донатором господином Чедомиром, усагласили да би реализација једног оваквог пројекта умногоме значила за развитак ове заједнице и дугорочни останак људи у њој.

Акција је започета у току 2022. године, а како директор ове установе господин Младен Лазић истиче ово је највећа инвестиција још од самог оснивања вртића 1983. године.

На самом објекту је замијењена комплет столарија, урађен потков, фасада са изолацијом, урађени су тротоари око објекта, реновирана су два мокра чвора, такође вртић је опремљен лежаљкама за спаваоницу (30 ком.) као и столовима (23 ком.) и столицама (73 ком.) за дјецу. Вриједност акције износила је 105.552,07 КМ.

Директор вртића „Мајка Јевросима“, господин Лазић, се захвалио Хуманитарној организацији Срби за Србе на великој помоћи, истакао је да је помоћ од изузтног значаја како за њих тако и за локалну заједницу, јер улагање у образовање и предшколско васпитање доноси најевећи профит у будућност друштва.

Акција је завршена крајем 2022. године, а објекат је добио потпуно нови изглед, и у великој мјери побољшани су услови како за боравак дјеце, којих у 2023. години има око 40 уписаних у вртић и 20 уписаних у предшколско образовање, тако и за рад запослених у овој установи.

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

Рачуни и потврде финансиране помоћи