Заједничком акцијом, обезбеђено водоснабдевање за село Босце на КиМ!

Услови у којима живи српски народ у селу Босце на Косову и Метохији, додатно су били отежани, с обзиром да већ годинама постоји велики проблем са водоснабдевањем. Заједничком акцијом неколико организација који већ годинама помажу наш народ на Косову и Метохији, ископан је бунар од 123 метара који је свим мештанима обезбедио чисту воду за употребу!Велика радост у селу, која је уследила након помоћи, још једном је показала да су овакви пројекти у којима се помажу целокупне заједнице на Косову и Метохији прекопотребни како би се обезбедио опстанак преосталог српског становништва на својим вековним огњиштима.

Организације које су дале свој допринос у овој акцији: Србско сабрање Баштионик из Бањалуке 300 евра, СПОЈИ – 500 евра, Сви за Космет – 1000 евра, Спона 300 евра, Млади за Космет – 300 евра, Срби за Србе – 1800 евра, Делије – 300 евра, Мајка девет Југовића – 500 евра.

Тренутно се ради на повезивању пумпе за воду као и регулисање потрошње електричне енергије.

Захваљујемо се свим донаторима наше организације који су дали свој допринос да се за 28 кућа у којима живи више од 50 деце доведе вода и стабилизује водоснабдевање за будуће дане. 

Рачуни и потврде финансиране помоћи