Затварање такмичарске сезоне за 2019. годину на Малти

Уз благослов Српске Православне Цркве на Малти и мото који је пратио наше вредне волонтере приликом организације још једног дружења вредног помена можемо се похвалити да је 1. децембра у Daddy’s snack бару успешно одржана још једна хуманитарна акција у централном делу острва Гзири.  Наши сународници на овом малом Медитеранском острву показали су и овога пута своју хуману страну, сакупљено је укупно 830 евра донација.

У овој акцији су сви који подржавају рад наше организације могли да покажу своје умеће у стоном фудбалу. Екипе су се такмичиле на два стадиона, изграђена у рекордном року. Вредне руке неимара специјално за ову прилику завршиле су радове и пре договореног датума. Репрезентације држава које нису признале Косово и Метохију имале су прилику да одмере снаге на овом првенству.

Наши новоизграђени стадиони, посебно за ову прилику имали су ту част да угосте 25 такмичарских екипа (50 играча) репрезентације држава које нису признале Косово и Метохију. Екипе су подељене у 4 групе пре саме нокаут фазе и може се рећи да је у свакој групи било тесно, да је била велика борба и право уживање за гледати сваку од одиграних утакмица.

Прво полуфинале је обележила екипа Кипра 4 : 3 Тунис која је на мишиће однела победу после продужетака, чувеним златним голом. У другом полуфиналу смо имали дуел између екипа Вијетнама 4 : 2 Кабо Вердеа.
Па је на ред дошла и борба за медаље. Пре великог финала на програму је била борба за треће место. Тунис је у овом мечу био бољи од Кабо Вердеа. Па су се тако играчи репрезентације Туниса могли радовати бронзаној медаљи.

Велико финале, Малени Кипар против репрезентације поносног Вијетнама. Чврста борба у 3 утакмице, колико је трајало наше финале је била прави празник за све љубитеље спорта. Савршено су бранили своје боје сви играчи на терену. Остављали срце и показали прави спортски дух, али како то увек бива само једна репрезентација може бити на првом месту. У овом случају репрезентација Кипра. Тако смо дошли и до коначне расподеле места.

Најбоља екипа и прво место на овом првенству била је репрезентација Кипра, друго место репрезентација Вијетнама, треће репрезентација Туниса.
На крају, са сигурношћу можемо рећи да смо сви ми победници, јер не постоји ништа лепше и боље од наше хуманости, а Малта је свакако то показала у предходним месецима.

Захваљујемо се још једном свим хуманим људима на Малти, који су показали велику свест за своје сународнике, и који су својим учешћем подржали овај догађај. У току акције прикупљено је и 183 евра за помоћ  упокојеног Дејана из Бирзебуџе у транспорту за Србију.

Нови календарску годину започињемо новим догађајима и већ 13. јануара имамо ново дружење, Фифу из блока.