Завршен други део помоћи у Штрпцу

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ испоручила је крајем године други део помоћи за пет социјално угрожених породица у општини Штрпце на Косову и Метохији које су посећене током новембарске акције. Помогнуте су породице Кецић, Кривчевић, Мијатовић, Стојановић и Доганџић. Испоручена помоћ се огледала у куповини врата, прозора, мини камина за грејање, коза, сређивање два купатила, димњака и предсобља поменутим породицама. Укупна вредност помоћи износила је 720.000 динара. Велику захвалност дугујемо пријатељима из ЕХО „Мајка девет Југовићакоји су нам помогли да реализујемо ову акцију.

Породице које живе на територији општине Штрпце, суочавају се са бројним проблемима, најчешће насталих због лоше економске ситуације, болести, немогућности запошљавања и слично. Бројне су породице које су на листи  угрожених, али приоритетно је било да се помогну породице Кецић, Кривчевић, Мијатовић, Стојановић и Доганџић које нису до сада биле помогнуте и којима је свака помоћ неопходна. Овом акцијом је бар мало олакшан живот људи који у многоме зависе од помоћи других.

 Страхиња Кецић у сређеном купатилу

Породица Кецић из Штрпца, коју чине родитељи Слађан и Слађана са деца Страхиња (13), Данило (11) и Вукан (7) живи у веома старој кући која није имала купатило. Обезбеђен је грађевински, водоводни и електор материјал, санитарије, врата, прозор и плочице за ново купатило.

 Породица Кећић испред свог новог купатила

 Урош Кривчевић у свом новом купатилу

Чланови породице Кривчевић Зоран и Достана из села Беревца са децом Стефаном (20), Мирјаном (18), Милошем (14) и најмлађим Урошем. Помоћ се огледала у набавци материјала и елемената за купатило.

 Чланови породице Кривчевић

 Породица Мијатовић

У Врбешници породицу Мијатовић чине родитељи Слађан и Слађана са децом Слободаном (22)-са посебним потребама, Сашом (20), Миливојем (12), Милицом (12) и Маријом (9). Од примања имају социјалну помоћ и дечији додатак. Обезбеђено им је пет коза.

 Купљене козе

 Отац Слађан Мијатовић са козама

 Слађана Стојановић испред куће

Породицу Стојановић из Врбештице чине удовица Слађана и деца Валентина (26), Мирослав (21) и Аница (20). Кућа је подељена на два дела, њима припада један део, а други користи девер. Мајка је дијабетичар, а има и друге здравствене проблеме. Сви су незапослени, од примања имају социјалну помоћ око 7.000 динара и пензију од 5.000 динара која је остала од мужа. Помоћ им је пружена у виду зидања димњака и улазних врата.

 Удовица Слађана поред дозиданог димњака

 Улазна врата породице Стојановић

 Мини камин за грејање обезбеђен је породици Доганџић

Родитељи Марина и Срђан Доганџић живе са петоро деце Марија (17), Стефан (15), Љубимир (9), Анђела (7), Јована (4). Незапослени су, живе у недовршеној кући и немају многе од основних ствари. Најприоритетнија им је била доградња дела куће, столарија и мини камин за грејање, тако да им је то обезбеђено.

 Чланови породице Доганџић испред дограђеног дела куће

Велики број породица на Косову и Метохији којима су донатори Хуманитарне организације Срби за Србе помогли, показује колико је залагање и борба добротвора да се сачувају сваки дом и свака породица на Косову и Метохији, да се измаме осмеси деце која тешко живе, да се покажете да смо уз свој народ и у добру и у злу. Нека драги Господ подари свако добро свим донаторима, јер када пружите руку онима у невољи, пружате је самом Господу и Он ће то вратити вишеструким добром.

СРБИ ЗА СРБЕ

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

Рачуни и потврде финансиране помоћи