Завршене акције на северу Македоније

У протеклих неколико месеци, споро, али сигурно, довршена је акција помоћи породицама из БЈР Македоније (Старе Србије) које су наши активисти посетили почетком јануара 2012. године и испланирали помоћ која је испоручена уз помоћ пријатеља организације из Куманова. Конкретна помоћ дошла је до породица Николић из Старог Нагоричана, Трајковић из Табановаца и Ђорђевић из истог места.

 Након што је првобитно решена помоћ за породицу Николић из Старог Нагоричана средином маја, настављено је пуном паром проетклих месеци и у домовима Трајковића и Ђорђевића. Четворочлану породицу Трајковић, обрадовали смо куповином бојлера и стола за ручавање са столицама. Поред обећане помоћи која је обезбеђена од стране организације, наши пријатељи из Куманова обезбедили су самоиницијативно и велику количину одеће. Након Трајковића, помоћ је успешно стигла и у дом Ђорђевића.

По договору који смо направили приликом јануарске посете, потпуно је опремљено купатило у скромном дому Ђорђевића, који су путем наших пријатеља упутили речи захвалности свим донаторима и добротворима који се још увек сећају да Срби и даље постоје и бију тешке живтоне битке и на простору БЈР Македоније, односно Старе Србије.      Очекујемо веће ангажовање на тим просторима у предстојећој години, јер свакако да околности на самом терену то захтевају од нас. Захваљујемо се овим путем свим пријатељима организације из Куманова без којих спровођење ове акције не би било могуће.

Рачуни и потврде финансиране помоћи