Завршене акције помоћи у Добоју

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ у Републици Српској успешно је привела крају радове на три објекта у Добоју који су рађени у току 2015. године. Грађевински материјал и мајстори радови изведени су на породичној кући за породице Благојевић Александра са троје деце, породице Спасојевић Слађана са двоје деце и Благојевић Горана са четворо деце. Средства за реализацију ових пројеката обезбедила је организација СРБИ ЗА СРБЕ из Швајцарске као и Српски Културни Центар ,,Никола Тесла“ из немачког града Хагена.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj2.jpg

Обилазак уништене куће Александра и Данијеле Благојевић (новембар 2014. године)

 Виктор, Андреа и Андреј Благојевић у дневној соби (новембар 2014. године)

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj3.jpg

Поносна мајка Данијела са Виктором, Сергејом и Андреом Благојевић у својој реновираној дневној соби (децембар 2015. године)https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj18.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj19.jpg Купатило у дому породице Благојевић (новембар 2014. године)https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj5.jpgКупатило у дому породице Благојевић (децембар 2015. године)https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj6.jpgОтац породице Александар Благојевић испред куће пре почетка радова на комплетној замени кровне конструкције која је потпуно пропала након поплава и киша које су погодиле Добој у мају 2014. године

 https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj7.jpgРашчићавање пропалог материјала из унутрашњости куће (децембар 2014.)https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj8.jpgСкидање кровне конструкције и унутрашњег дела куће (март 2015.)https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj9.jpgОрганизација Срби за Србе кроз донацију за помоћ Благојевићима обезбедила је грађевински материјал за изградње горње плоче крова, кровну конструкцију, цреп, лим, затим даске, песак, цемент, стиропор, најлон а такође плаћени су и мајстори којји су посао успешно привели крају.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj10.jpg

 https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj11.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj12.jpgПостављање нове кровне констукције и црепа (април-мај 2015. године)

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj13.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj14.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj15.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj17.jpgЗавршни изглед крова код Благојевића (децембар 2015. године)https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj16.jpgДруга породица којој је организација Срби за Србе обезбедила помоћ јесте породица Слађана Спасојевића који живи са двоје деце Тамаром (18) и Огњеном (16) у центру Добоја. У мајским поплавама 2014. године њихова гарсоњера у приземном делу солитера је потпуно била потпљена у води која је у једном тренутку стигла и до плафона њиховог стана. Слађан је бивши добровољац Војске Републике Српске.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj21.jpgПостављена је нова столарија, ламинат и лајсне, изглетовани и окречени зидови

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj22.jpgПостављене су плочице на кухињском делу

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj20.jpgПостављена су нова улазна врата, собна врата и врата на купатилу

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj23.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj24.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj25.jpgПостављене су плочице и санитарије у купатилу

Последња породица која је добила помоћ у виду грађевинског материјала и грађевинских радова јесте породица Горана и Јасмине Благојевић који имају четворо деце: Александра (13), Душка (17), Николу (5) и Михаила (2) чији је дом потпуно био под водом у мајским поплавама прошле године. У претходној акцији помоћи Благојевићима смо обезбедили шпорет на дрва, док смо у овој акцији помогли сређивањем дечије собе кроз постављање равнајућег слоја бетона, ламината, сви зидови су изглетовани, окречени чиме је просторија након сушења предата најмлађој деци на коришћење.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj30.jpg

Постављање равнајућег слоја у дечијој соби (јул 2015.)

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj29.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj31.jpgСитуација пред постављање ламината у соби (јул 2015.)

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj26.jpgБлагојевићи у новој дечијој соби (децембар 2015.)

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2015/Doboj/doboj27.jpgХуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ захваљује свим донаторима који су свесрдно помогли и подржали реализацију ових пројеката помоћи породицама које су тешко пострадале у прошлогодишњим поплавама. Овим путем организација преноси и најискреније изразе захвалности за сву добијену помоћ, како у грађвинском материјалу, тако и белој техници и мајсторима који су обавили све неопходне послове.

Рачуни и потврде финансиране помоћи