„ЗАВРШЕТАК КУЋЕ ЗА ДЕВЕТОРО СЈАЈНЕ ДЈЕЦЕˮ – седам кћерки и два сина у кући породице Мирчић из Бронзаног Мајдана

Бања Лука ове године креће у још једну хуману мисију, а то је да породицу Мирчић из Бронзаног Мајдана коначно уселимо у њихов нови дом!

Породица Мирчић из Бронзаног Мајдана броји десет чланова. Мајка Милена незапослена је и осим бриге о дjеци, узгаја пар домаћих животиња и гаји башту. Дjеца, редом, су: Свјетлана (26), Славен (24), Дијана (22), Татјана (21), Данијела (19), Славица (18), Милица (16), Ивана (12), Срђан (9), од којих троје најстаријих ради и тако помаже мајци, док се остали још увијек школују.


Нас десет спава у двије собе. Највише бих вољела да нам се кућа заврши па да се можемо преселити и ослободити се, чак и тих најмањих трошкова станарине. Знате, ипак је другачије кад сте на своме – казала је Милена.

Милена добија социјалну помоћ, као и дјечији додатак али то не покрива све трошкове ове десеточлане породице. Живе као подстанари, а прије неколико година уз помоћ других организација изграђена им је кућа недалеко од тренутне, међутим ту је био крај. Радови су стигли до столарије а како Милена каже, и то им је било обећано али није испуњено.

С обзиром да највећа жеља, као и потреба, и мајке и дјеце јесте да се уселе у нову кућу, гдје ће имати одвојене собе и напокон живети комфорније, како и доликује овој вриједној породици, сматрамо да би то требали да заједничким снагама помогнемо.

Мирчићима је доста обећавано, вријеме је да се нешто промјени. Хајде да снагу и упорност ове самохране мајке, која свакодневно сија и свом снагом се бори да своју дјецу школује и изведе на прави пут, обасјамо и нашим трудом.