Због бомбардовања не живе нормално

Шесторо Стојановића из села Стража на Косову и Метохији водило је сасвим нормалан живот до 1999. године. Уследила је НАТО агресија на нашу земљу након које ништа више није било исто. Због претрпљеног страха и задобијених траума оба родитеља и два од четири сина доспели су у тешко психо-физичко стање у којем се до дана данашњег налазе. Акције НАТО авијације су нешто чега ће се Милош и Игор са слике заувек сећати, али оно чега се неће сећати су све оне ствари које сви ми проживљавамо у свом животу – прве љубави, дружење са пријатељима, путовања, спортске активности, школовање, први посао, брак, деца… Тужна је свакодневница ове породице од 1999. године.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2016/Stojanovic/s6.png

У најтежем стању је Игор који до пре годину дана није устајао из кревета. Данас може мало да прошета у своја четири зида и да проговори по коју реч. Породица преживљава искључиво захваљујући помоћи добрих људи из Епархије Рашко-призренске и организације “Мајка девет Југовића” који им сваког дана доносе оброке из оближње народне кухиње. Осим тога, држе две краве и пар коза. О њима брине најмлађи Александар који представља једину светлу тачку у овом домаћинству.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2016/Stojanovic/s2.png Суморни призор употпуњује потпуно неусловна кућа у којој живе, тачније три собице у којима је под земљани, а плафон пред урушавањем. Додатан проблем представља што цео тај део села нема воду, него је доносе километрима до својих кућа.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2016/Stojanovic/s8.png

Али највећи проблем за ове људе представља наш заборав! 17 година од бомбардовања Стојановићи живе потпуно одсечени од цивилизације о чему сведочи и чињеница да на телевизору немају нити један канал на српском језику. Тек у неколико наврата су добијали скромну помоћ, а пре свега захваљујући Хуманитарној организацији Срби за Србе која им је до сада обезбедила кревете, сто, столице, фрижидер

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2016/Stojanovic/s1.png

Управо чланови организације Срби за Србе покренули су акцију како би се до Божића прикупило 20.000 евра за изградњу нове куће да би породица могла да живи бар у пристојним условима. Други део акције представљаће утицај на општину да се доведе вода до њихове куће.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2016/Stojanovic/s7.png

Како помоћи? За изградњу новог породичног дома за Стојановиће потребно је са назнаком “за Стојановиће” уплатити донацију на неки од рачуна Хуманитарне организације Срби за Србе. Из Србије је то могуће учинити слањем поруке на број 7763 чиме се донира 100 динара или уплатом на динарски рачун 160-279491-71. Из иностранства се може уплатити преко Pay Pal адреса n Ова адреса је заштићена од робота. Потребна Вам је Јава-скрпита да би сте је видели. и n Ова адреса је заштићена од робота. Потребна Вам је Јава-скрпита да би сте је видели. , као и кроз ову донаторску платформу: https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/donacije.

Све донације биће јавно евидентиране на сајту организације, а након завршетка акције биће објављене фотографије нове куће заједно са скенираним рачунима за набављену помоћ. Хуманитарна организација Срби за Србе постоји већ 11 година и до сада је са прикупљених 1.700.000 евра помогла преко 1.600 вишечланих породица на Балкану.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Kosmet/2016/Stojanovic/s4.png

Помозимо да и Стојановићи добију кров над главом!