Зима је стигла на Голију, а Филимоновићи уживају у идиличним пејзажима из потпуно реновиране куће!

У селу Мухово услови су сурови. Зиме овде дуго трају и када падне снег мештани су готово одсечени од света. Једина жеља породице Филимоновић била је дa oву зиму не дочекају у хладној и потпуно руинираној кући. Скромне жеље успеле су да се остваре! Седморо деце добило је нормалне услове за живот! На најхладније годишње доба више не гледају са страхом и стрепњом. Сада коначно могу да уживају у идиличним пејзажима каквих на Голији има у изобиљу!

Подсетимо, Зоран Филимоновић, заједно са женом Шпресом брине се о петоро своје деце, а након братовљеве смрти помаже снаји Дивни и њеној деци. Иако ради као помоћни радник у школи, држи нешто крава и обрађују земљу, живе тешко и грчевито се боре да прехране дечицу. Због тога, никада нису успели да заврше кућу па је такво стање проузроковало појаву влаге и буђи, а посебно је тешко било када температуре падну испод нуле.

Некад и сад

Уз помоћ донатора Хуманитарне организације Срби за Србе све се брзо променило набоље, па смо имали прилику да видимо Ивану (7), Милодарку (6), Ивана (5), Милицу (4), Мартина (3), Николу (19) и Николину (17) како радосно трчкарају и показују нам шта се све променило од наше прве посете!

И у условима који не могу да се замисле, деца породице Филимоновић зрачила су позитивном енергијом

Зорану и његовој породици комплетно је сређено приземље. На спрату на коме живи снаја Дивна са децом, реновирано је све сем купатила за које је купљен бојлер. У приземљу је уграђена, а на спрату замењена столарија, купљена су два шпорета на дрва, четири електричне грејалице, кревет на спрат, пет кревета, угаона гарнитура и пет ормара. Вредност помоћи износи 3.692.103 динара.

Захваљујући анонимном донатору добили су и електрични шпорет, фрижидер,  две машине за веш, телевизор, рачунар и таблет. Фирма НМАК037 из Крушевца донирала је кухињу, трпезаријски сто и столице.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се анонимном добротвору на донацији од 10.000 евра, фирми W.D. Concord West д.о.о. која је за овај пројекат донирала 300.000 динара, као и свим осталим донаторима на учешћу у акцији помоћи још једној угроженој породици!

Рачуни и потврде финансиране помоћи