Живот породице Лујанов у кући старој 200 година!

Незамисливо је у 21. веку живети y мрачној и пуној влаге кући старој 200 година, са огромним рупама по плафону и кровом и зидовима који само што се нису срушили! Управо у таквим условима живи породица Лујанов из банатског села Добрица, општина Алибунар, коју чине отац Радован и седморо деце: Бранко (28), Слободан (27), Небојша (19), Дејан (17), Александар (15), Жељана (13) и Верица (9). Кров са њима дели и велики број пацова. Катастрофално стање куће није, на жалост, једини њихов проблем. Живот ову децу није мазио…

Најстарији и најмлађи синови Бранко и Александар су у веома тешком психичком стању – не могу да воде рачуна о себи и потпуно зависе од осталих чланова породице! Старија деца су завршила само основну школу, док је млађа сада похађају. Нико није запослен, а живе од накнаде за двоје деце и дневница које успеју отац и старији синови да зараде, што је реткост. Један од синова се бави и поправком бицикала.

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су ову породицу и наишли на заиста стравичне призоре. Затекли смо седморо деце обучених у старе одрпане ствари у кући која најмање на кућу подсећа. Деца спавају по двоје у кревету, немају никакав простор за живот, али с друге стране држи их невероватна породична слога! Поражавају, ипак, размере сиромаштва које утичу на ову породицу, али и заборав и небрига друштва!

Породици Лујанов потребни су намештај, бела техника, животиње за узгој, алат за поправку бицикала, и још много тога, али највише и најхитније од свега – нова кућа!

Надамо се да ће прича ове породице подстаћи велики број људи из целог света да им помогну јер нико не заслужује овако да живи. Позивамо вас да пошаљете донацију у складу са својим могућностима! Живот ове породице је без перспективе, ако се сви, што пре, не укључимо! Приложи и помози!

Вишедетна породица Лујанов