21. априла 2011.

Жмирићи добили кров

Жмирићи добили кров

Након још једне у низу хуманитарних акција на подручју српске Крајине, коју су 23. октобра прошле године спровели чланови аустријске Хуманитарне организације Срби за Србе, а приликом које је тада 9-очланој породици Жмирић из села Мирање Горње у општини Бенковац обезбеђен грађевински материјал за изградњу крова у вредности од 725 евра, и даље нам стижу лепе вести од ове породице: само месец дана након наше посете родило се шесто дете, а у међувремену су нам стигле и фотографије завршних радова на крову помоћног објекта који су реализовани уз помоћ донатора из Аустрије, локалног српског привредника и наше организације.

Zavrsni radoviОтац шесторо деце, Душан Жмирић, нам је приликом наше посете објаснио да је приоритет да се уочи зиме обнови срушени кров помоћног објекта како би неколико оваца које поседује пребацио из провизорне штале, коју је држава ускоро требала да сруши у сврху изградње нове куће, у покривени објекат.

Objekat pre radovaПошто Душан и његов отац Вукашин сами својим рукама обнављају овај објекат, а део материјала у виду грађе је већ раније био обезбеђен од стране једног српског привредника из тог краја, остало је да се купе "етернит плоче" за покривање крова, које смо приликом наше посете и обезбедили овој породици. DonacijaДостављена помоћ: донација наших донатора из Аустрије (425 €) и СЗС (300 €). Само неколико дана након наше посете су нам стигле вести да је кров завршен и са великом радошћу користимо прилику и да презентујемо слике завршних радова, које смо ових дана добили, нашим донаторима из Аустрије без којих не би било могуће реализовати овај пројекат и којима се овом приликом у наше и у име породице Жмириће срдачно захваљујемо.

Треба напоменути да су пре наше посете Душану добри људи из Аустралије обезбедили фрезу за обраду земље, а базен који планира да користи за наводњавање земље је сам ископао. Према његовим речима остаје да купи пумпу за наводњавање и биће у прилици да крене са сопственом производњом која би требала да осамостали породицу у финансијском смислу. Наше удружење ће у оквиру наредних посета Крајини покушати да додатно помогне ову породици у својој борби за опстанак и позива наше донаторе да наставе да нас подржавају у нашим напорима.

Повезане вести

Коментари