Звечанци на висини задатка – успешна Журка из блока!

Ближе се крај календарске године и празници, време је појачаног даривања. У складу са тим, екипа Хуманитарне организације Срби за Србе на Косову и Метохији организовала је 25. децембра Журку из блока у Звечану којом се придружила великој Божићној акцији – Буди положајник угроженој дечици.

Велики број младих из Звечана, Косовске Митровице и других градова окупио се у Голден Скај кафеу са циљем да се што пре прикупе средства за куповину куће породици Марте Јовичић. На журци је прикупљено чак 239.000 динара.

Захваљујемо се певачу Слободану Боби Ракићу као иницијатору овог догађаја. Поред њега, за сјајну атмосферу побринули су се Андријана Радоњић, Исидора Некић и Wanted бенд. Ређали су се хитови, а музичари су се трудили да задовоље свачији укус. Песама је било пуно, а жеља свих присутних само једна – да мала Марта добије свој нови дом. Вече је своју кулминацију доживело сетом косових песама и уз „Весели се српски роде”.

Посебну захвалност дугујемо екипи Голден Скај кафеа која се одрекла целокупне зараде, као и осталим спонзорима међу којима су Wood Design, Sky food, Боки Комерц, Univers, маркет Неда, дисконт Врбас, маркет Бум, Дигитална агенција W3 LAB, ресторан Сфенсион, дисконт Руј 3, Relax Кафе, Спорт Кафе, Viva Pro Team, велепродаја Сантос. Својим великодушним донацијама допринели су успеху ове акције.

Велико хвала и свим људима доброг срца који су прилозима и добрим расположењем заокружили једно лепо вече на северу Косова и Метохије. ХО Срби за Србе усмерила је, иначе, ове године скоро 250.000 евра на помоћ породицама и народним кухињама у јужној српској покрајини.

Био је ово последњи у низу догађаја наше организације на Косову и Метохији у току ове године. Претходили су Квиз из блока и Журка из блока у Косовској Митровици, Кафа из блока у Доњој Гуштерици и Турнир из блока у Лапљем Селу. Посебно нас охрабрује што су СЗС тим на Космету и круг сарадника све већи, па ћемо се трудити и у предстојећој години да буде што више оваквих активности, а све у циљу прикупљања помоћи за социјално угрожене породице, јер деца су наша будућност. НЕМА ПРЕДАЈЕ!