24. августа 2020.

Акција за пет малишана из Гацка – завршимо радове на кући за породицу Елез, омогућимо им боље сутра што прије!

РЕПУБЛИКО СРПСКА, ПОКРЕНИ СЕ – позивом на број 17763 донирате 2 КМ или уплатом средстава на број жиро рачуна: 5620128130024158 НЛБ банка (уз напомену за породицу Елез) помажете да скупимо средства за завршетак радова на кући породице Елез и ову породицу уселимо у нови дом. Процијењена вриједност свих радова износи 30.000 КМ. У гатачком брдовитом насељу срећемо породицу Елез, коју чине самохрана мајка Драгана (30) и њених петоро малишана: Ангелина (8), Павле (7), Евгенија (6), Екатарина (3) и Василије (1). Породица Елез не живи у свом дому. Живе на спрату једне лоше опремљене куће.

Вољела бих да се заврши кућа до краја, да дјеца имају довољно простора за спавање, игру и учење – рекла нам је скромна мајка Драгана, која ниједним својим гестом или ријечју не жели показати да је породица у лошој ситуацији.
У посјети породици Елез смо били у мају 2020. године. Дочекани смо са кафом, ракијом и најбољим херцеговачким пршутом, а мајци је при послуживању весело помагала најстарија Ангелина. Без обзира на скромне услове живота, неће вам се десити да уђете у херцеговачку домаћинску кућу, а да не будете богато дочекани. У даљем разговору сазнајемо да је отац породице изненада преминуо у септембру прошле године, но Драгана није пала у очај већ се храбро држи и бори за своје малишане. Дјеца су нам се много обрадовала и весело су се играли са нама. Међутим, недостајао нам је најмлађи члан породице Василије. Морали смо да га пробудимо због фотографисања, чиме он баш није био одушевљен, али нам се кроз пар минута дражесно осмијехивао. Елези живе на спрату куће која није њихова. Тај животни простор је веома скромно опремљен и не задовољава потребе ове породице, погово ако узмемо у обзир да породица има бебу. Дјеца, иако су тек на почетку школовања или у вртићу, показују велики потенцијал да ће бити одлични ђаци. Уз подршку локалне заједнице, Цркве, термоелектране и великог броја добрих људи изградња нове куће је започета и кућа је доведена под кров. Међутим, да би се породица уселила у кућу, неопходно је завршити унутрашње радове на новој кући: подове, зидове, изолацију, купатило, те кућу опремити намјештаје и покућством. Пошто се тек скоро оформила група волонтера у Гацком, веома нам је важно да имамо вашу подршку. Дајмо се у акцију како би породица Елез стала на јаке ноге!

Повезане вести

Коментари