„Бабина дјеца” пресрећна, стигла разноврсна помоћ за Милачиће код Гусиња!

У извјештају о првој посјети породици Милачић из Мартиновића код Гусиња, писали смо колико су Андрија (8), Андријана (7), Кристина (6) и Теодора (5), у недостатку мајке, везани за своју бабу Миланку. Тада нам је рекла: „Нема јутра да не пољубим крст и захвалим Богу што устах опет због ове дјеце!

Сад је дошло вријеме да кажемо шта смо све за ту дјецу учинили у међувремену. Присјетимо се, прије тога, да ову породицу чине још самохрани отац Лазар и ђед Милан. Њих овог пута нијесмо затекли код куће, али нам је Лазар прошли пут појаснио:

Дјеца већ пет година године нијесу видјела мајку пошто не живи више са њима. Били су мали када је отишла, па је не памте. Баба им је све, чак кажу да их је она родила. Много је воле.

Од Хуманитарне организације Срби за Србе добили су косачицу, ламинат за собе, увођење водоинсталација на горњем спрату куће, два кревета на спрат, четири душека, веш машину, фрижидер, бојлер, столарију (два прозора и врата), материјал за купатило и дио фасаде. Укупна вриједност помоћи износи 7.558 евра.

Хвала вам ко да сте нам од темеља до крова све урадили. Пуно нам ово значи. Само да ми Бог да снаге због ове дјеце, поручила је баба Миланка.

У селу Мартиновићи свега је пар српских кућа, а домаћинство Милачића једино је с дјецом. Да би могли пратити наставу на српском језику, сваки дан их возе до школе у сусједној општини. Милачићи радо истичу свој идентитет, па су нам пренијели да је њихова кућа вјековима српска и да се тројбојка поносно вијорила када су им се ћерке удавале.

Ђед Милан и баба Миланка живе у приземљу куће, а Лазар је са дјецом на спрату. Мада у шали кажу за бабу да је и доље и горе, пошто брине о читавом домаћинству. Стварно задивљује младалачка енергија ове жене која живи за своје унуке, не бјежећи ни од чишћења по комшилуку да би зарадила за њих. Упркос здравственим проблемима које имају она и супруг.

Радујемо се што смо били у прилици да помогнемо још једној породици у општини Гусиње, у овој рекордној години у Црној Гори за нама. Припремамо нове акције, па вас позивамо да подржите рад наше организације!

Рачуни и потврде финансиране помоћи