Барбарићи из Славоније добили купатило

Успешно је завршен још један мањи пројекат помоћи породицама на подручју Источне Славоније. У питању је била изградња и опремање купатила за породицу Барбарић из места Острово које се налази недалеко од Винковаца у укупној вредности од 3.300 евра.

Породицу Барбарић смо први пут посетили ове зиме, где смо се уверили у тешке услове живота у којима живе. Највећи проблем представљао је недостатак купатила. Проблем је уједно и већи када се узме у обзир да родитељи Далибор и Србијанка одгајају три девојчице Далију (5), Денису (3,5) и најмлађу Николину (1,5).

Нисмо могли да дозволимо да ове симпатичне девојчице одрастају без основних хигијенских услова и могућности да се купају као сви други њихови вршњаци, па смо врло брзо започели пројекат за потребе набавке материјала и мајсторских услуга.

Након непуна два месеца од уплате средстава, освануло је ново и лепо купатило у дому Барбарића, на радост и задовољство свих чланова, донатора и пријатеља Хуманитарне организације Срби за Србе.

Надамо се да ће ова значајна помоћ у великој мери допринети побољшању животних услова превасходно најмлађих Барбарића. Хуманитарна организација Срби за Србе као и до сада планира интезивније активности на подручју Источне Славоније, како би што већи број деце добио квалитетније услове за живот.

Прва следећа акција тог типа јесте куповина куће за породицу Варга, самохраног оца шесторо малолетне деце из Борова села, па позивамо све заинтересоване људе да се прикључе у што краћем року и својим доприносом помогну у реализацији овог великог пројекта до јесени.

Рачуни и потврде финансиране помоћи