Бијељина поново на висини задатка – Стојаковићима из Јањe изграђен спрат куће! (видео)

У Бијељини, ЈањаНово Насеље, живи породица Стојаковић са четворо преслатких малишана. Отац Урош, нема стално запослење, ради повремено на дневницу. Радио је у оближњој пекари али је усљед пандемије корона вируса добио отказ. Мајка Анђа није запослена и брине се око дјеце, посебно око двоје која имају здравствених проблема.



Један од највећих проблема који су утицали у много чему на њихову егзистенцију, била је чињеница да је ова породица до скоро живјела у двије просторије у приземљу куће и са неизбјежном влагом у зидовима.

Колико живот зна да се поигра са људима, показале су и велике поплаве које нису заобишле ову породицу, те су након поплава Стојаковићи били приморани да обнове већину ствари које су посједовали до тада, а борба са влажним зидовима је постала дио њихове свакодневнице.

Упознавши ову породицу и стављајући посебан нагласак на њене најмлађе чланове Драгану која има 12 година, затим Јовану (10), Оливеру (6) и најмлађег Николу (3), сазнајући за здравствене проблеме Николе, који не види на једно око, те Оливере која има проблема са говором и још увијек није проговорила, а има непуних шест година, чланови наше организације жељели су да што прије помогну овој породици која се нашла у невољи.

И овај пут, Бијељина је показала колико је сложна и присутна за све своје суграђане којима је помоћ потребна, те је уз акције наше организације успјела да заједничким снагама сакупи чак 23.332,96 КМ, износ који је Стојаковићима пружио наду и могућност за бољи живот у будућности.

Новчана средства која су сакупљена на нашем традиционалном хуманитарном турниру Тројка из блока одржаном у Бијељини, те осталим великим хуманитарним догађајима одржаним у овом граду, организација Срби за Србе успјела је да овој породици уради спрат куће у тзв. финим радовима, те опреми двије дјечје собе на истом спрату са свим потребним намјештајем (кревет на спрат, два кревета самца, радне столице, два ормара, два радна стола) и купатило.. Осим тога, уз сав прикупљени износ, успјели смо и да омогућимо рад на фасади са изолацијом, која је била неопходна овом дому, јер се након падавина влага редовно појављивала на зидовима једног дијела куће.

Највећи понос наше организације је тренутак када видимо да се на наш апел одазове много људи, у овом случају један град попут Бијељине, а највећа срећа је када сви заједно успијемо да помогнемо и створимо осмијех дивним породицама, као што су Стојаковићи.

Овим путем вас позивамо да наставите да пратите наш рад и учествујете у истом, јер само када смо сложни, уз хуманост која је најљепша људска врлина, можемо да радимо за боље сутра свих нас!

Рачуни и потврде финансиране помоћи