Бијело Поље је личило на Литије!

Братство манастира Златеш и Хуманитарна организација Срби за Србе организовали су 26. децембра турнир Пикадо из блока у Кафе бару Ускок у Бијелом Пољу. Побједници су били сви који су се окупили јер смо, кроз лијепо дружење и братску љубав, успјели да прикупимо 1.113 евра за помоћ породици Крстонић код Пљеваља, која нама, самом чињеницом да их је седморо, помаже много више!

На турниру је учествовало 70 такмичара, а број људи који је подржао акцију био је и доста већи. Долазило се чак и из других градова попут Мојковца, Подгорице и Београда. Прва три мјеста заузели су Милош Јоксимовић, Александар Кљајевић и Никола Недић. Поред великог броја младих људи, учешће су узели и бројни старији суграђани.

Посебно морамо да истакнемо да су акцију подржали игуман манастира Златеш, отац Николај Стаматовић, и бијелопољски свештеници Дарко Пејић, Синиша Јанковић, Милосав ЈовановићАлександар Раковић и Милан Станишић. Мечеви између њих, уједно, били су најзанимљивији, а као највјештији показао се отац Синиша.

Из братства манастира Златеш истакли су:


Тешко је наћи ријечи којим би описали захвалност коју дугујемо свима вама који сте својим доласком направили нешто невјероватно. Окупљањем око наше свете Цркве и са искреним људским намјерама, претворили смо овај пикадо турнир у такмичење људских доброта и благодарности. Хвала вам што смо сви заједно из Бијелог Поља послали поруку јединства и братске љубави и што смо поручили нашој браћи и сестрама да мислимо на њих увијек и свугдје!

Срце нам је пуно што је одржан један овако диван догађај, први у Бијелом Пољу и трећи по реду на сјеверу Црне Горе на којем су средства намјењена нашој организацији. Честитамо братству манастира Златеш на сјајној организацији!


Нисмо очекивали овакав одзив, Бијело Поље опет се показало. Осјетио се онај дух који је био ту током Литија, учинили смо праву ствар. Братски савјетујемо свима да се држе своје вјере и да се уче милосрђу. Не заборављајмо једни на друге. Нека вас Бог све чува! – додао је игуман Николај.

ХО Срби за Србе је у протеклих пар година у три наврата помогла црквену народну кухињу, као и пет породица на подручју општине Бијело Поље, испоручивши разноврсну помоћ у вриједности од 40.987 евра. У плану су нове акције!