„Биоскоп из блока” настављен и у априлу!

Након двадесет седам пројекција филма „Ви идите – ја нећу” које су одржане у марту широм света, Биоскоп из блока настављен је и у априлу када је одржано још шест нових пројекција!Хуманитарна организација Срби за Србе већ више од четрнаест година промовише активан начин борбе за светлију и бољу будућност нашег народа, пре свега кроз помоћ најугроженијим вишечланим породицама, а овом приликом, одлучили смо да ове године дамо свој допринос у неговању културе сећања и тиме обележимо три важне годишњице:

  1. Петнаест година од мартовских прогона српског и неалбанског становништа са Косова и Метохије
  2. Двадесет година од почетка НАТО агресије на СР Југославију
  3. Двадесет четири године од НАТО бомбардовања Републике Српске

Уз помоћ наших волонтера, донатора и пријатеља организације, успели смо да ову велику хуманитарну акцију организујемо у тридесет три града широм света. Укупна цифра која је тренутно сакупљена у акцији Биоскоп из блока је 10.459 евра!


Оно што нам је посебно драго и на шта смо веома поносни, филм се приказује са благословом Митрополита Амфилохија, а продукција Александрија Филм на челу са редитељем филма Хаџи-Александром Ђуровићем је исти уступила бесплатно за ову хуманитарну акцију. Сва прикупљена средства биће искориштена за помоћ породицама на Косову и Метохији у склопу Васкршње акције Хуманитарне организације Срби за Србе.  1. Пројекција у Калгарију одржана је у недељу 14. априла у сали Српске Цркве Свети Симеон након литургије. Јереј Обрад Филипивић је на крају литургије рекао окупљенима пар речи о Хуманитарној организацији Срби за Србе и позвао на пројекцију филма. Сви присутни су били јако дирнути и потресени након пројекције, а укупно је прикупљено 630 канадских долара.
  2. Пројекција у Суботици одржана је 7. априла на Отвореном универзитету (Раднички) од 19 часова. Укупно је прикупљено 36.708 динара, а пројекцији је присуствовало четрдесетак људи.
  3. Пројекција у Мисисаги одржана је 7. априла у Српском центру Мисисага од 12 часова. Укупно је прикупљено 1.605 канадских долара, а пројекцији је присуствовало четрдесетак људи.
  4. Пројекција у Невесињу одржана је 7. априла у Дому културе Невесиње од 19 часова. Укупно је прикупљено 600,70 КМ, а пројекцији је присуствовало око сто двадесет људи.       
  5. Пројекција у Дрвару одржана је 7. априла у Радничком дому Дрвар у 19 часова. Укупно је прикупљено 410 КМ, а пројекцији је присуствовало око осамдесет људи.
  6. Пројекција у Младеновцу одржана је 8. априла у биоскопу Младеновац од 19.30 часова. Укупно је прикупљено 30.790 динара, а пројекцији је присуствовало седамдесетак људи.