Бољи живот за Николиће из Кладова

Месец дана пред почетак јубиларне 5 сезоне турнира ,,Тројка из блока„, из Кладова нам стижу дивне вести – деветочланој породици Николић из села Велики Сип крај Кладова, који су посећени прошле године, реновирано је купатило и део куће, а вредност радова износи 294.983 динара. Отац Зоран и мајка Живадинка подижу седам кћери – Зорану (17), Јелену (13), Марину (12), Тању (9), Раду (9), Милицу (4) и једногодишњу Еугенију. Од средстава скупљених на изузетно посећеном турниру у Кладову прошле године и захваљујући нашим поносним спонзорима, донаторима и техничким спонзорима, као и несебичним залагањем Општине Кладово која се укључила у реализацију пројекта, реновирано је купатило и део куће у коме ће се наћи кухиња, купљена је веш машина, потпуно обновљена канализациона и струјна инфраструктура, од довода и одвода, преко нових санитарија и нове табле са осигурачима.

 Купатило породице Николић приликом прве посете организације Срби за Србе

 Реновирано купатило породице Николић

 Тања, Рада и Милица Николић у новој туш кабини

На овај начин решен је горући проблем у коме је многочлана породица живела, а то је био проблем влаге. О томе смо већ писали када смо позивали добре људе да се укључе и помогну Николићима и Кладово је на тај позив одговорило. Вредним радом и након много решених проблема са земљиштем и затеченим стањем у кући, тим спортско-хуманитарног пројекта ,,Тројка из блока’’ из Кладова уз помоћ добрих људи извео је велики подухват.

 Уређено и опремљено купатило и кухињски простор

Мисија турнира – изградња и реновирање купатила још једном је показала колико су битни и од суштинског значаја за здрав живот услови за одржавање хигијене у многочланој породици са много потреба. Три генерације Николића – отац, мајка, седам кћери и бака и дека који их посећују свакодневно сада могу да наставе живот у далеко бољим условима за нормалан развој и одрастање деце и да покушају да вредним трудом и залагањем учине да им живот личи на бајку коју седам кћери својим бајковитим бројем већ наслућује.

 Реновиран простор који је планиран за нову кухињу

 Постављена нова табла са осигурачима

 У разговору са мајсторима и породицом Николић

Ситуација у којој живе Николићи далеко је од идеалне и помоћ ће им бити прекопотребна у годинама које долазе, али од ,,Тројке из блока’’ у Кладову засигурно имају веру у људе и у чудо братољубља које су доживели од својих дивних комшија и суграђана. Следећи турнир у Кладову заказан је за па 31. јул, па позивамо и овом приликом све спортисте и хуманисте из Кладова и околине да нам се придруже – то ће бити најлепши начин да прославимо нови почетак за Николиће, као и да се још једним спортско-хуманитарним спектаклом одужимо спонзорима, донаторима и техничким спонзорима и свим добрим људима Кладова на великом успеху који смо заједно постигли.

 Захвалност донаторима од најмлађих у виду задовољства и осмеха

Велико хвала и нашим донаторима из целог света и дивним волонтерима који су, као и увек, верно и предано, одрадили највећи део посла. Са великим оптимизмом очекујемо наредни турнир у Кладову и још једном вас позивамо да дођете да заједно још једном покажемо да ћемо урадити све што је у нашој моћи да помогнемо јер – ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

Рачуни и потврде финансиране помоћи