Четворица синова понос и дика породице Гојковић из Велике. Помозимо им да добију боље услове за одрастање!

Готово да нема куће и породице у Црној Гори а да нисмо срели име Василије, дато по великом светитељу Светом Василију Острошком, тако је и овај пут било код породице Гојковић из села Велике код Плава. Вриједни домаћин Милета са својом супругом Миленом има чак четворицу синова, поред најстаријег Василија (12) ту су и браћа Вељко (11), Стефан (7) и Павле (4), а приликом наше посјете открио нам је да чекају и пето дијете.

Кроз историју и вијекове, Срби из Црне Горе су били познати по своме чојству и јунаштву. Иако данас, Богу хвала, нема ратова, али има итекако прилика када може да се покаже право лице. Није било лаких тренутака и периода у животу ове марљиве породице, али нису поклекли искушењима.

Ево видите ову кућу, то сам сам направио са стрицем прије пар година. Служи она нас добро али је зими проблем јер немамо темељ, и онда све улази са пода.”- започиње разговор Милета и додаје: “Највећи проблем нам је што немамо купатило, то би нам највише значило.”

Дефинитивно, најпотребније овој породици је изградња купатила и поплочавање темеља како би кућа на неки начин добила изолацију и била обезбеђења зими, јер с обзиром да породица живи од пољопривреде, питање је када би сами могли то да заврше.

Ријетко се кад срећемо са очевима који су без ичије помоћи, са својих 10 прстију, саградили њихов дом. Иако скроман за ову шесточлану породицу, ипак пун љубави и заједништва. На то све када се дода и ненасељено мјесто у коме живе, можемо рећи да је ово прави примјер једне здраве и часне породице какве су и раније биле у Црној Гори, а којих и данас несумњиво има.

Као што то обично бива у животу да сваки труд и рад буде награђен, сад је ред на нас да уз помоћ свих вас олакшамо одрастање овим малишанима. Позивамо све донаторе и људе добре воље да се прикључе још једној нашој акцији хуманитарне организације Срби за Србе коју спроводимо у Црној Гори, овај пут за породицу Гојковић.