Четврто донаторско вече у Београду премашило сва очекивања! (видео)

У уторак 14. јуна, са почетком од 19 часова, у београдском ресторану Топчидерац одржано је четврто донаторско вече Хуманитарне организације Срби за Србе. Циљ овогодишње донаторске вечери је прикупљање донације у вредности од 62.000 евра за потребе доградње и адаптације три куће и изградње просторије за прераду млека за укупно четири социјално угрожене породице.Донаторско вече окупило је више од 300 званица из света спорта, музике, филма, привреде и сродних хуманитарних организација који су својим доласком обезбедили конкретну хуманитарну помоћ за породице Тодосијевић из Крушевца, Ивановић из Бујановца, Лазаревић из Лесковца и Трајковић из Трговишта које заједно броје 19 деце.

Душан Савић, Милош Красић, Владимир Штимац, Андрија Милошевић, Анђелка Прпић, Немања Петрић, Весна Девинча, Ања Радић, Андријана Савић, Бошко Ћирковић Шкабо, Марина Висковић, Тања Савић, Душан Панајотовић, Немања Дангубић, Милош Петровић Тројпец, Сања Вучић, Миодраг Радоњић, Слоба Радановић, Ивана Дудић, Марко Кешељ, Славица Ћуктераш, Ленка Арсић, Неда Стојановић, Алекса Аврамовић, Ненад Станковић, Сенка Рађеновић и Драган Богавац само су нека од истакнутих имена која су својим присуством узела учешће у овој великој хуманитарној акцији. Такође, скупу су присуствовали бројни привредници, донатори и пријатељи организације из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Шведске, Немачке, Швајцарске, САД и Аустралије.

Подршку својим доласком и донацијама пружили су и дугогодишњи сарадници из Хуманитарне организације Сви за Космет, Фондације Делије, Фондације Родољубље и Православног спортског удружења Свети Срб и ја.

На самом почетку програма представљен је филм о досадашњем раду Хуманитарне организације Срби за Србе као и о реализованим пројектима у склопу претходних донаторских вечери. Гостима је након тога приказана модна ревија Инфинити, ауторке Дејане Милосављевић, која је представила део својих креација инспирисане славним српским научником Николом Теслом и његовим научним радовима. Програм представљања сјајних модних креација употпунио је наступ Дуо Фиделио и сценска подршка Феникс пиротехнике из Београда.

У склопу ревије одржана је и хуманитарна аукција за последњу представљену хаљину која је продата за донацију од 1.300 евра. У наставку програма, културно-уметничко друштво Талија из Београда представила је неколико игара из свих делова Србије, а за крај програма ансамбл Фенечки бисери отпевали су неколико традиционалних српских песама из свог репертоара. Након званичног дела програма, атмосферу је употпунио Матрикс бенд са својим наступом.

Водитељ програма био je познати новинар и публициста Александар Гајшек који је уједно и примио захвалницу од стране Хуманитарне организације Срби за Србе за досадашњу помоћ у реализацији претходних донаторских вечери у Београду. Иста захвалница за допринос у организацији уручена је и Александру Његовану, бившем репрезентативцу српског националног ватерполо тима као и Александру Бурсаћу, великом дугогодишњем пријатељу организације Срби за Србе.

Игор Рашула, председник Хуманитарне организације Срби за Србе изнео је своје утиске о овом догађају:


Велика је част што смо успели да вечерас окупимо велики број добротвора, са циљем да пружимо подршку и обезбедимо конкретну помоћ за четири социјално угрожене породице, упркос изазовним временима у којима тренутно живимо. Направили смо огроман корак напред у организацији овако великог догађаја у односу на све претходне донаторске вечере и надамо се да ће хуманитарне вечери постати незаобилазан догађај сваке године за све људе великог срца.

Пред почетак и током саме донаторске вечере прикупљено је 34.000 евра, а свакако се у наредним данима очекује још наменских донација.