„Чудо са Дринеˮ под новим кровом наставља да сања своје снове!

Као организација која се већ скоро петнаест година бори да прошири ланац доброчинства и непосредно утиче на људе да верују да, када смо сложни и усмерени ка чињењу добрих дела – можемо да чинимо чуда, веома смо срећни да у нашем раду сведочимо о чудима која нас инспиришу и дају подстицај да наставимо са нашим хуманитарним активностима.

Као што смо писали у извештају о посети, реч је о малој Василији Крстић (5) из Љубовије, која је, како каже њен отац Милан чудо са Дрине. Василија болује од ретке и тешке болести – синдрома кратког црева. Након операције коју је имала прошле године, остало јој је свега девет центиметара црева, што је практично немогуће за живот. Како су им сами лекари рекли, овакав случај није забележен не само у Србији, већ малтене и у целом свету, да неко са толико мало центиметара црева преживи, јер је за живот потребно минимум педесет центиметара!

Василија током прве посетеПородица нас је, као и прошлог пута, дочекала у домаћинској атмосфери, а оно што одмах можемо да приметимо, осмеси на њиховим лицима нам говоре да је пре свега ситуација са Василијом стабилна, али и да су се њихови услови живота значајно побољшали!


Као што сте видели прошлог пута, кров је био у лошем стању, јер је конструкција попустила, па је влага почела да нам прави велике проблеме, што је мужа и мене бринуло, јер имамо четири ћерке и знамо колико боравак у таквим просторијама може да штети здрављу наше деце. Оваква помоћ дошла је у прави час, поготову што долази зима. Сада сам спокојна јер знам да су мојој деци омогућени нормални услови за одрастање и развој – рекла нам је мајка Сњежана на почетку нашег разговора.

Део крова кроз који је највише влаге улазило у кућу

Породици Крстић, коју поред мајке Сњежане, оца Милана и Василије, чине и три Василијине сестре – Валентина (20), Ружица (12) и Милица (10), уз помоћ наших донатора заменили смо комплетан кров и додали нови део крова изнад дела где је највише попустио и одакле је влага улазила у кућу, а такође смо им обезбедили и материјал за купатило (ве-це шоља, лавабо, два пе-ве-це прозора). Укупна вредност помоћи износи 392.285 динара.

Василија, која се веома обрадовала нашој посети, питала нас је да јој се придружимо на љуљашкама, па смо се радо одазвали овом позиву, уживајући у њеном кикотању и дечијој радости.

Хвала вам и на помоћи у виду материјала за купатило. Ускоро почињемо са реновирањем, па се надамо да ћемо ускоро завршити и са тим – рекла нам је мајка Сњежана на крају наше посете.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима на још једном успешно завршеном пројекту. Божићна акција наше организације, у којој планирамо да помогнемо преко педесет угрожених породица, почела је почетком децембра. Позивамо све људе племенитог срца да нам се прикључе, како би чуда наставила да се дешавају и у другим домовима!

Рачуни и потврде финансиране помоћи