Дечији снови се лакше достижу из топлих соба – завршен пројекат помоћи породици Миливојевић

Још једном смо имали прилику да се уверимо, као и небројено пута до сада, да се деца највише обрадују када добију своју собицу или када им се постојећа у потпуности уреди и добије нови сјај. Немања (13), близанци Предраг и Ненад (11) и најмлађа Јована (8), нису крили задовољство оним што су добили.

Као и током прве посете, опет је ту било приче о фудбалу, школи, другарима, жељама и сновима. Само сада из скроз друге перспективе. Из перспективе реновираног дома, који смо подарили њима и њиховим родитељима Миомиру и Лепосави.

Некад и сад

Свиђа нам се све како сте урадили, а посебно нам се свиђају кревети на спрат, нисмо их до сада имали. Сви желе горе да спавају – уз осмех нам је испричао своје утиске Немања.

Миливојевићима, из села Чумић код Крагујевца, у потпуности смо реновирали породичну кућу. Радове смо започели реновирањем дела крова, затварањем калкана са стране и постављањем олука, чиме је кућа у потпуности заштићена од влаге и кише. Осим тога, урађене су бетонске стазе, постављена је фасада на кући заједно са ПВЦ столаријом. Унутра је урађена струја, постављен је ламинат у собама и окречене су све собе, које су биле раније скоро па црне од влаге.

Некад и сад

Не знамо како да се захвалимо за све што је урађено. Сто пута вам хвала и свим вашим донаторима. Деца су до сада спавала малтене на бетонском поду, а сад имају све ново. Лакше ће се и угрејати кућа. Све је сад лакше. Преносим вам захвалност и нашег најстаријег сина Стефана (23), који је презадовољан свим што је урађено. Отишао је да ради у Београд, на грађевину, па је обећао да ће одвајати новац од плате, да још мало урадимо нешто око куће, да унапредимо ово што сте ви урадили – поносан је био отац Миомир гледајући у своју реновирану кућу.

Некад и сад

Поред грубих радова који су одрађени, Миливојевићима смо опремили дом најосновнијим намештајем. Испоручена су два кревета на спрат за децу, један кревет самац, угаона гарнитура, компјутерски сто са столицом, један двокрилни и један трокрилни орман. Укупно смо издвојили 2.570.835 динара, како би вратили срећу у дом породице Миливојевић, а деци обезбедили пристојне услове за одрастање и школовање.

Немамо много времена за уживање и дивљење оним што смо урадили код Миливојевића, јер је темпо радова који смо наметнули изузетно интезиван. Дата обећања се морају испуњавати, али и задати рокови. То је оно што одликује рад наше организације и по чему нас људи препознају.

Некад и сад