Димићима са Пала реновирана кућа!

Велика брига која се надвила над породицом Димић из Сумбуловца близу Пала ријешена је у току 2021. године када је Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са људима доброг срца одлучила да породици реновира кућу!

Постављен је ламинат у доњем дијелу куће, замијењене су инсталације у кухињи. Купљен је електрични шпорет и промијењена је столарија. Направљено је ново купатило и септичка јама. Изливена је плоча за шупу коју ће сами накнадно довршити. Изливени су тротоари, направљена је тераса и фасада. Вриједност помоћи износи 16.747,95 КМ.

Подсјетимо, породицу чине отац Владимир и мајка Млађенка са Свјетланом (12), Василијем (4) и Машом (1). Отац ради на бензинској пумпи у Мокром док је мајка незапослена јер има оштећење вида, па без наочала практично не види. Нажалост, болест није заобишла ни малог Василија који има уграђен шaнт. Имао је три операције и тренутно на сваких шест мјесеци морају да иду на контроле и снимање главе. Пошто живе у подножју мањег брда које је препуно воде, имали су великих проблема са поплавама.

Дом који је некада био без најосновнијих услова за живот, сада је све оно што би пожeљело свако дијете. Осмјеси којима сада зраче сви укућани најљепша је успомена за све оне који су учествовали у акцији помоћи за породицу Димић!

Хуманитарна организација Срби за Србе и у овој години наставља да помаже угрожене породице у Републици Српској, па позивамо све донаторе да наставе са подршком!

Рачуни и потврде финансиране помоћи