Дижемо на ноге читаву Републику Српску – ускоро почиње изградња куће за Драгојевиће из Дервенте!

Наша организација је 2020. године, у малој бараци којој кров прокишњава а зидови се расипају, затекла шестеро малишана и њихову самохрану мајку Жељану (31). У yлици Жељезничка број 1, недалеко од модерног хипермаркета и магистралног пута, у рушевним баракама које су служиле за одмор машиновођа и радника, своје гнијездо свили су малишани: Ана-Марија (14), Данијела (12), Кристина (11), Жељко (9) Кристијан (7) и Дражан (3).

Oва узорна дјеца и одлични ђаци, годинама су таоци катастрофалних и нехуманих услова. Драгојевићи су већ дужи период корисници социјалне помоћи, а због стамбене незбринутости као привремено рјешење Центар за социјални рад смјестио је породицу у бараке у којима тренутно живе. Рјешење које се подразумијева када је у питању породица Драгојевић јесте изградња потпуно нове куће, што су потврдили и надлежни из Центра за социјални рад Дервента.

Први корак у овој мисији, а уједно и најдужи смо завршили. Читаву 2021. годину провели смо решавајући планску, пројектну и инвестициону документацију. То је изузетно сложен и захтијеван процес. Али, жељом, упорношћу и засуканих рукава, локацијски услови, уређење грађевинског земљишта, дозволе и све што је потребно да би изградња кучће почела, успјели смо обезбиједити! Вриједност овог дела акције износи 5.514,12 КМ, док је укупно до сада донирано 9.843,12 КМ. Са Божијом помоћи, ускоро крећемо са радовима, како бисмо до љета Драгојевиће уселили у њихов нови дом.

Омогућимо им да ушушкани спавају у сувом, да се играју и пишу задаћу у топлим просторијама, да се купају без буђи, мемле, бактерија и влаге, да своје мале и паметне главе не разбијају бригом и тугом. Омогућимо Драгојевићима да живе нормално, не страхујући да се кров обруши на њих!

Рачуни и потврде финансиране помоћи