Ђурићи бебу дочекују у новој кући! (видео)

Хуманитарна организација Срби за Србе саградила је нову кућу за петочлану породицу из Бијељине који живе у засеоку Батковић. Пандемија вируса корона није успјела да успори и ускрати помоћ наше организације те сада отац Роберт, мајка Славица и њихово троје дјеце Марина (8) и близанци Милош и Михајло (7) имају кућу о којој су маштали.




Некад и сад

Породица је живјела у скоро порушеној родитељској кући пуној буђи и влаге. Дотрајали кућни елементи и намјшетај једва да су служили сврси, а купатило као да нису имали. Разговарајући са мајком, сазнали смо  да дјечаци Милош и Михајло имају здравствених проблема. Милош има епилепсију, а Михајлу су од посљедица тежег рођења и операције желуца остали одређени тикови у понашању. Због свега овога, нисмо жељели да мали потомци више морају бринути. Желимо да и они као и њихови вршњаци имају своје собе, мјесто гдје могу да се играју, да уче и свој топао дом.

Породица Ђурић чека нову принову, а како дјеца одрастају јавља се све већа потреба за већим животним простором тако да смо им уз помоћ великог броја хуманих људи доградили и реновирали кућу, поставили нову столарију, обезбиједили два кревета са душецима, три ормара, три стола, седам столица, постељину, угаону гарнитуру, веш машину, пећ на дрва и замрзивач.. Додатно, оцу породице Роберту смо обезбиједили и нову моторну тестеру како би могао да ради са њом и да породици обезбиједи огрјев за зиму.

Наши поносни волонтери и грађани Бијељине показали су још једном да имају велико срце тако да је кућа Ђурића заблистала у новом руху. Укупна вриједност помоћи износи 41.720,83 КМ.

Некад и сад

Нема се много шта додати за крај ове заиста лијепо испричане приче. На улазу у двориште су нас поново дочекала насмијана и усхићена дјечија лица која нису заборавила никог од наших волонтера. Поново смо се играли са њима, љуљали на љуљашки, а склупчана у крило наше волонтерке, Марина јој је у знак захвалности поклонила цртеже које је сама у својој новој соби нацртала за њу.

Породица Ђурић добила је нову кућу која већ мирише на срећу, понос и радост. На окаченом зиду стоји икона њихове крсне славе и Господа Исуса Христа који су чували ову породицу до сада и чуваће је заувијек.

Некад и сад

Такође, још једном, позвамо све наше донаторе да наставе да прате и подржавају рад путем донаторске платформе, као и да покушају да алармирају што већи број нових донатора јер је, како смо рекли, све ово само почетак, а борба за боље сутра вишедјетних породица не престаје и никада неће престати, већ нам служи и служиће искључиво да можемо на крају да дамо одговор шта смо радили, за шта смо смо се борили или једноставно речено, зашто смо живјели.

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи