Доброта Стојановића из Мрчајеваца и вредна помоћ организације Срби за Србе

Доброта и скромност – то су утисци које ће понети свако из дома Слободана и Гордане Стојановић из Мрчајеваца код Чачка. Заједно се својски труде око четири ћерке – Милијане (21), Јелене (18), Иване (15) и Марије (9). С њима је и деда Миодраг који је навршио 81 годину. Хуманитарна организација Срби за Србе обезбедила им је помоћ у виду веш машине, ситнилице за трактор, пет оваца и четири прасета у укупној вредности од 233.592 динара.

Кућа у којој живе Стојановићи направљена је пре више од 60 година. Испред ње нас је најпре сачекала умиљата маца за коју нам је домаћин, који је изашао пред нас, рекао да је неко оставио, па да није могао а да је не усвоји. Слободан помало муца док говори и има оштећену кичму, а све то је последица претрпљеног стреса у рату.

Наиме, он је учествовао у одбрани нашег народа у данашњој Хрватској и касније током НАТО агресије 1999. године на СР Југославију. Упркос тегобама у питању је јако вредан човек који се за своју породицу бори бавећи се пољопривредом, сточарством и радећи хонорарно. Уз то примају дечији додатак од 8.200 динара.

Мајка Гордана је 2016. године претрпела тежак мождани удар услед чега је дошло до оштећења мозга од 80%. Десна страна тела јој је укочена. Оштећен је и бубрег, па је приморана да иде на дијализу. Све то одразило се и на њен вид. Због тога она више није у стању да брине о себи, ћеркама и домаћинству, већ су јој потребни константна брига и особа која ће јој помагати. Кућна нега јој је, по њиховим речима, одбијена уз образложење да је млада. И деда Миодраг се, нажалост, слабо креће након прелома ноге и кука.

Комплетна брига о домаћинству пала је на јунака наше приче Слободана који нам је рекао – „борим се, не жалим се ништа, шта ћу“. У томе му помажу вредне и васпитане ћерке. Најстарија Милијана иде и на Богословски факултет у Београду.

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су Стојановиће пре неколико месеци и успели смо у међувремену да им обезбедимо помоћ која ће им свакако бар мало олакшати живот и омогућити да остваре додатне приходе својим радом. Средства су превасходно обезбеђена на хуманитарном турниру у брзом шутирању тројки Тројка из блока у Чачку. Изузетно нам је драго да смо их упознали и помогли јер је у питању стварно скромна и честита породица каква се не среће свакодневно.

Настављамо даље с активностима, још пуно породица чека нашу помоћ. Позивамо све донаторе да наставе да нас и даље подржавају у новим победама доброчинства!

Рачуни и потврде финансиране помоћи