Дограђена кућа Лаловићима из И. Сарајева

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су током пролећа породицу Лаловић из Источног Сарајева. Родитељи Татјана и Ђорђе имају сина Александра (12) и три кћерке: Александру (11), Анастасију (6) и Анђелу (3). Лаловићи су живели у приземљу неусловне куће са свекром и свекрвом. Њима је припала кухиња, купатило и мала спаваћа соба.

Стање породичне куће Лаловића приликом прве СЗС посете

Они су приликом посете организације Срби за Србе изразили жељу да се врата спаваће собе зазидају и да се премажу зидови са супстанцом да им влага не улази у кућу. Плафони и зидови су им били црни, све због влаге која им је велики проблем. Захваљујући веома успешном турниру Тројка из блока који је одржан по други пут у Источном Сарајеву и захваљујући великом броју донатора из целог света који су уплаћивали средства за ову породицу, скупљено је доста новца и одлучено је да се породици помогне што конкретније и више.

Радови на доградњи спрата

Њима је свакако било потребно да се мења кров, да се ставе олуци које нису имали и да се направи тротоар – то су биле најхитније ствари које су требале да победе влагу. Сада смо им, захваљујући драгим тројкашима и донаторима из целог света подигли високо поткровље у ком имају: дневни боравак са кухињом и трпезаријом, купатило и две спаваће собе.

Кућа је покривена са лимом, стављени су олуци, направљен је тротоар, купљена је и уграђена унутрашња и спољашња столарија. Од унутрашњих радова је урађено све осим у две спаваће собе: омалтерисано, урађен је равнајући слој, ламинат треба да се постави, струја разведена, вода разведена, купатило треба да се заврши чим се равнајући слој осуши и ламперија треба на плафоне да се стави када се осуше.

У те две спаваће собе је само урађен равнајући слој и омалтерисани су зидови, па ће породица самостално, када скупе пара, да настави са радовима. Било би све готово, али чекају да се равнајући слој осуши – планирају да наставе радове што пре. Остављене су им две сушилице да могу што пре све да осуше.

Укупна вредност материјала и радова на доградњи куће породици Лаловић из Источног Сарајева износи 25.581 КМ

Планирају до Божића да се уселе, а ако не стигну – уз Божју помоћ ће у реновираној кући славити Светог Јована. Хвала свим поносним спонзорима, донаторима и техничким спонзорима који су подржали турнир Тројка из блока за помоћ породици Лаловић, као и свим добротворима из целог света који су донирали за њихову бољу будућност!

Породица Лаловић у свом дограђеном дому

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи