Дограђена кућа породици Алексић (видео)

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је седмочлану породицу Алексић која живи у засеоку Тијовац крај Куршумлије. Раде и Горица подижу четворицу синова: Дејана (22), Александра (18), Милована (6) и Николу (5). Са њима живи и стара бака Росанда, која им и поред старости доста помаже у свакодневном животу. Помоћ за породицу Алексић састојала се у доградњи куће како би породица добила купатило, једну велику дневну и две спаваће собе. Вредност помоћи износи 2.231.535 динара.

Стање куће приликом прве посете породици Алексић

Тренутни изглед дограђене куће породице Алексић

Ова вредна и скромна породица, због земље коју поседује, не испуњава законске услове за социјалну помоћ и дечији додатак, па су једина два сигурна прихода плата оца Радета и пензија бака Росанде, што није било довољно за нормалан живот ове породице која је живела без купатила, шпорета, фрижидера, у две собице.

Стање куће приликом прве посете породици Алексић

Хуманитарна организација Срби за Србе и њени донатори, омогућили су овој породици, а пре свега њиховим најмлађим члановима, једну сигурнију будућност, у нормалним условима. Пројекат добија на значају када се зна да се породица налази на поднебљу где нема много младих људи, и где се већина околних села убрзано празне.

На дограђеном делу куће урађени су комплетни унутрашњи радови (подови, зидови, врата), купатило, као и спољна столарија и изолација.

Како сами родитељи кажу, ова помоћ дошла је у правом тренутку, јер је било немогуће функционисати у две собице без основних услова за живот. Значај ове помоћи виде и у томе што им омогућава да остану и опстану на својој земљи.

Породица Алексић је само једна од преко две стотине породица које планирамо да помогнемо у 2018. години, па вас овом приликом позивамо да наставите да пратите рад наше и ваше Хуманитарне организације Срби за Србе, и укључите се у будуће пројекте, како бисмо остварили зацртани циљ и обезбедили бољу и сигурнију будућност за стотине угрожених вишечланих породица у Србији и на Балкану!

Рачуни и потврде финансиране помоћи