Дограђена кућа породици Бацковић (видео)

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе помогли су седмочлану породицу Бацковић, која живи у Прокупљу. Породицу Бацковић, чине отац Небојша и мајка Владанка, који подижу петоро деце: Анастасију (21), Емилију (8), Лазара (6) и двогодишње близнакиње Веронику и Ирину. Помоћ за породицу Бацковић састојала се у доградњи спрата и комплетне замене крова, као и постављању изолације у вредности од 2.229.987 динара.

Стање куће породице Бацковић приликом прве СЗС посете

На таван-поткровље које је прокишњавало могло је да се дође једно преко мердевина

У кући која је власништво мајчиних родитеља, у којој живе Бацковићи, главни проблем је био што је конструкција крова била у веома лошем стању, па је кров прокишњавао. Такође, кућа у којој живе није имала довољно соба, како би деца породице Бацковић могла правилно да се развијају и добију свој лични простор.

Дограђена кућа породице Бацковић

С тим у вези Хуманитарна организација Срби за Србе уз подршку њених донатора широм света, обезбедила је породици Бацковић замену кровне конструкције као и доградњу високог поткровља, како би деца добила додатне собе у којима би могли да живе и у којем би коначно свако дете добило простор за себе.

Најмлађи су добили своје собе на уређеном спрату куће

Видно раздрагана мајка Владанка, током наше завршне посете, није скривала одушевљење целокупном акцијом, јер како каже њена деца ће, захаљујући свим донаторима Хуманитарне организације Срби за Србе, коначно добити нормалне услове за живот, услове у којима ће деца моћи правилно да се развијају, да уче, да се играју и да пре свега имају безбрижно детињство, какво заслужује свако дете у Србији.

Хуманитарна организација Срби за Србе такође се захваљује свим нашим донаторима, који су још једном показали да уједињеним снагама можемо да улкепшамо живот још једној многочланој породици.

Ново купатило ће много олакшати живот малим Бацковићима

Најмлађи су добили своје собе на уређеном спрату куће

Подсећамо да је породица Бацковић само једна од преко две стотине породица које планирамо да помогнемо ове године, те вас позивамо да наставите да пратите рад наше организације, и да се у складу са вашим могућностима укључите у реализацији предстојећих акција, како би успели да постигнемо зацртани циљ и тиме обрадујемо више стотина сиромашне деце!

Срећна, задовољна и захвална породица Бацковић
Рачуни и потврде финансиране помоћи