Дограђена кућа за Самарџиће

Крајем маја представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Самарџић из села Постољани код Невесиња у Републици Српској и одлучили да им помогну доградњом нове куће, пошто је стара кућа у изузетно лошем стању. Самохрана мајка Жељка са децом Божом (25), Илијом (23), Лазаром (19) и ћерком Јованом (14) добила је помоћ из далеке Швајцарске, са првог турнира Тројка из блока који је одржан у Ромонту, као и са турнира у Козарској Дубици одакле је обезбеђен грађевински материјал у вредности од 6.235 КМ! Обавештавамо јавност да су радови код Самарџића завршени – дограђен је спрат и подигнута је кровна конструкција, и на тај начин је породици пружена могућност да на јаким основама наставе да граде бољи живот.

 Породица Самарџић у мају 2016. испред куће

Породица Самарџић у октобру 2016. испред кућеРадови на новој кући која је први корак ка новом и бољем животу започели су крајем јула, и од тада породица Самарџић зна да има некога ко заиста одржава обећања и ко ће им помоћи да стану на ноге.

 Самарџићи испред старе куће у којој тренутно живе

  Синови Божо, Илија и Лазар су највећа снага својој мајци, раде и помажу јој на сваком кораку, а управо због те слоге и вредноће Хуманитарна организација Срби за Србе је одлучила да им помогне.

 Изглед куће у мају 2015. године, приликом прве СЗС посете породици   Зидање поткровља

 Озидано поткровље

Када су почели радови на новој кући, Самарџићи су изнели највећи део посла и доказали да је помоћ отишла у праве руке: озидано је поткровље, изливени церклажи, а за кровну конструкцију су изливени симсови на ластавицама, постављен је лим на симсовима и постављене су греде и црепови.            Подашчан кров    Постављена изолација и летве на крову куће 

Постављен цреп и лимови на симсовима Нова кућа изграђена је уз помоћ добрих људи из Швајцарске и радни и вредни дух богате европске земље пренео се и на Самарџиће.   Тренутни изглед нове куће породице Самарџић Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи