Дограђено купатило породици Јовановић из Гроцке!

Тешка животна прича о многочланој породици Јовановић из Гроцке која је живела у кући без воде и купатила натерала нас је да реагујемо и уз помоћ донатора решимо овај велики проблем.

Њихова кућа, која је адаптирана штала, није имала предвиђен део за купатло. У овој години, успели смо да помогнемо у виду доградње купатила које је заједно са старим делом куће покривено кровом, куповином санитарија и полочица, постављањем лима и гипс плоча у просторији. Вредност помоћи износи 551.128 динара. У наредној години настављамо са радовима код породице Јовановић.

Подсетимо, у овој кући са родитељима Гораном и Мајом живе и најмлађи Јовановићи – Невена (14), Милица (10), Николија (7), док у другој кући коју је Горан наследио од покојног оца у самом центру Гроцке, живи четворо најстаријих – Јован (24), Љубица (22), Јелена (19) и Теодора (17) са баком.

Поред својих три хектара закупљују још 15 које обрађују, а од животиња имају три крмаче, вепра и нешто живине. Како су нам рекли, посао им је стао пре неколико година када су имали преко 10 коза и јарца, али су због проблема са суфинансирањем државе остали без целог стада, а обећана помоћ изостала је. Потрудићемо се да у току следеће године обезбедимо и козе за ову вредну породицу.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима на учешћу у акцији!

Рачуни и потврде финансиране помоћи