Дошен из Новог Кнежевца добили помоћ

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су крајем децембра 2018. године седмочлану породицу Дошен из Новог Кнежевца на северу Баната, којој је уручена хуманитарна помоћ у виду шивaћих машина, фрижидера и нове пвц столарије у вредности од 267.802 динара.

При првој посети Дошеновима, схватили смо да се ради о вредној и поштеној породици, које немаштина и тешки животни услови нису омели да своју децу изводе на прави пут и васпитају их.

Отац Ђуро ради у граничној полицији, док је мајка Јована незапослена, како би могла да води рачуна о петоро деце Дуњи (13), Игњату (9), Андрији (8), Николији (6) и Лаву Константину (2), од којих је двоје теже оболело. Андрија болује од епилепсије и аутизма, док је Николији дијагностикована ретка болест костију.

Како се мајка Јована некада бавила шивењем, организација Срби за Србе одлучила је да помогне мајици Јовани са набавком две шиваће машине на којима ће моћи да ради од куће, док уједно води рачуна о деци.

Такође, на кући која је у власништву породице, али под хипотеком наредних 20 година, организација је обезбедила и постављање нове пвц столарије, а на пролеће ће бити постављена и фасада на кући, чиме ће се добити на великој уштеди приликом грејања током хладних дана.

Чланови организације Срби за Србе су испраћени из породичног дома Дошенових уз звуке флауте коју свира Дуња и гитаре коју свира Игњат, уз реченицу: „Надамо се да ћемо једног дана и ми бити у вашој улози, да и ми помогнемо некоме„, што је свакако и највећа наша награда коју смо могли да добијемо.

Рачуни и потврде финансиране помоћи