Дошли смо да их изненадимо трактором, а Драгићевићи из Пребиловаца су нас обрадовали новорођенчетом!

Хуманитарна организација Срби за Србе, после нешто више од пет година поново се вратила у Пребиловце код породице Драгићевић.

На вратима њихове куће, дочкела нас је радосна вијест. Драгићевићи су богатији за још једног члана – Петра. Неизмјерно су нас обрадовали те смо били још срећнији што смо дошли да уручимо трактор са приколицом, фрезом и плугом који су неопходни за помоћ у пољопривредним радовима. Вриједност помоћи износи 21.000 KM.

Чланови ове седмочлане породице су побожни, вриједни и скромни људи. Живе на својим вијековним огњиштима и свједоци су патње и покоља њихових предака који се догодио у Пребиловцима.

Драгићевићима смо се радо вратили. Током наше прве посјете, дјечица Павле (10), Сара (6), Сања (5) и тада једногодишња беба Соња, нису се одвајали од наших волонтера. Све вријеме су се играли и дружили са њима, а беба, која није престајала да се смије, није се ни одвајала од наше волонтерке. И овај пут није било другачије.

Никола је запослен а Славица води рачуна о домаћинству и дјеци која иду у Гацко у школу због чега су Драгићевићи приморани да стално путују. Иако су константно на ногама и иду из једног мјеста у друго, они су засадили башту и три дунума лубеница које сами обрађују. С обзиром на то да су се заиста озбиљно посветили овом послу, трактор који смо им обезбиједили ће знатно олакшати радове јер више не морају плаћати и тражити друге да им помогну. Драгићевићу су одлучни домаћини у борби за боље сутра и не плаше се посла.

Овом приликом, захвљујемо се волонтерима наше организације из Херцговине, као и донаторима широм свијета који су помогли породици Драгићевић која се надљудским снагама труди да покаже свијету да су Пребиловци данас мјесто наде и васркснућа!

Рачуни и потврде финансиране помоћи