Обезбједимо трактор за породицу Драгићевић из Пребиловаца

Након 10 година од успјешно спроведене хуманитарне акције „Трактор за Екмечиће” из Пребиловаца која је у то вријеме била једна од највећих акција наше хуманитарне организације, вратили смо се у ово страдално село српског живља у Херцеговини да помогнемо још једној породици тако што ћемо им купити трактор.

На вјековним огњиштима у овом мјесту живи неколико стотина свједока патње и покоља њихових предака који се догодио у Пребиловцима. То су побожни, вриједни и скромни људи. Једни од њих су чланови шесточлане породице Драгићевић. Домаћин куће Никола (37) и његова жена Славица (32) имају четверо дјеце: Павле (9), Сара (6), Сања (5) и бебу од годину дана, Соњу.

Ови малишани су, како би наши стари рекли, златна и васпитана дјеца које су  волонтери наше организације заиста завољели. Све вријеме су се играли са њима, а беба, која није престајала да се смије, није се одвајала од наше волонтерке.

Никола је запослен а Славица води рачуна о домаћинству и дјеци која иду у Гацко у школу због чега су Драгичевићи приморани да стално путују. Иако су константно на ногама и иду из једног мјеста у друго, они су  засадили башту и три дунума лубеница које сами обрађују. Заиста су се посветили овом послу и планирају озбиљно да се баве тиме, а умногоме би им олакшао сопствени трактор јер не би стално морали плаћати друге.

Поред тога што је најстрадалније село у  српкој историји, као што видимо, Пребиловци су данас симбол наде и васкрснућа. Некада су били једно од наjвећих и економски наjjачих српских села у Херцеговини са око 1.000 становника у 120 домаћинстава, а породица Драгичевић се надљудским напорима труди да настави тим путем. Када су они већ такви, зашто се онда сви ми не бисмо уједини, те се потрудили да им олакшамо и помогнемо!

Нека Васкрс Пребиловаца почне са овом акцијом!