Ерићи из Зворника добили на поклон краву

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су почетком године шесточлану породицу Ерић која живи близу Зворника. Родитељи Жељко и Маријана подижу троје деце: Николу (12), Николину (11) и најмлађег Винка (2).

Њих петoро живе у кући и на имању Жељковог стрица који живи у Аустралији. Тежак је живот Ерића са несигурним повременим пословима и са минималним дечијим додатком као јединим извором прихода.

Отац Жељко, иначе вредан и радан, доживео је недавно веома тешку повреду када је на њега пао елеватор и када је сломио обе ноге.

И поред велике жеље да ради и бори се, сада је осуђен на мировање и малтене једва излази пред кућу. Мајка Маријана сада мора да заради прекопотребни новац за основне трошкове, па се запослила као помоћник кувара у оближњем хотелу.

Њихова деца су веома лепо васпитана и већ много помажу родитељима – вредни су и радни на њих и све их занима и у све се укључују. Заједно са мамом и татом пробијају се кроз трновит животни пут великих породица које живе у тешким условима. Приликом прве посете изразили су тренутно највећу жељу: да добију краву која би им доносила млеко за децу, а и чије би млечне производе који претекну могли и да продају.

Млеко, сир и кајмак за децу сваки дан – то је била њихова жеља и сан!

Уз помоћ донатора СРБИ ЗА СРБЕ из целог света ова жеља им је коначно испуњена! Захваљујући донацијама које су пристигле из целог света, крава је стигла код Ерића и они се од срца свима захваљују!

Вредност купљене краве за породицу Ерић из Зворника износи 1.800 KM.

Велики дар за ову намучену породицу стигао је са Свете Горе Атонске – икона Пресвете Богородице, од братства манастира Хиландара, од сада ће чувати њихов дом и благосиљати сваки нови дан!

ПОТВРДЕ О КУПЉЕНОЈ ПОМОЋИ